Mijn schoonmoeder houdt niet van me omdat ik zwart ben – anoniem Paramaribo

anoniem Paramaribo
Shasa heeft een vraag: Zou jij je kind bij je schoonmoeder laten? Een schoonmoeder die niet van jullie houdt omdat jullie donker zijn? Shasa haar schoonmoeder, die zelf nog donkerder is, heeft volgens Shasa een minderwaardigheidscomplex. Hoe moet ze dit oplossen? Of moet ze afstand nemen van iedereen? Lees haar brief.

[quads id=1]

Problemen tussen schoonmoeders en schoondochters. Het komt zo vaak voor. Hoe komt het nou eigenlijk? Jaloezie? Willen de schoonmoeders hun zoon niet delen met een vrouw? Of misschien willen de vrouwen hun man niet delen met hun schoonmoeder?

[quads id=1]

Schoonmoeder in Paramaribo

Lees ook: Ik haat mijn schoonmoeder. Ik wil haar niet meer in ons huis

Hallo iedereen. Ik ben Shasa uit Paramaribo en ik wil ook graag mijn verhaal vertellen over mijn schoonmoeder. Veel mensen hebben problemen met hun schoonmoeder. Nou ik ook. Ze heeft letterlijk tegen mijn vriend gezegd dat ze niet van me houdt omdat ik zwart ben en dat ze niet achter ons huwelijk staat als we willen trouwen.

Zwarte kleinkinderen

Mevrouwtje wil geen zwarte kleinkinderen. Toen onze baby pas geboren was, was ze vreselijk blij. Hij werd als een bijna witmang geboren, maar hij is nu twee jaar en begint steeds donkerder te worden Ze houdt nu ook niet meer van mijn kind.

[quads id=1]

Lees ook: Mijn schoonmoeder verplicht mij om naar de kerk te gaan. Maar ik geloof niet in God

Mijn man was eerder getrouwd met een boeroe boeroe vrouw. Ze hebben een meisje samen. Het meisje (lief kindje hoor) is 9 jaar. Ze lijkt op een blonde pop. Die moeder van haar is niet zo wit. Maar mijn schoonmoeder houdt van haar kleindochter en van der ex-schoondochter. Ze zien elkaar vaker. Dat gedeelte vind ik ok. Dat meisje houdt van haar oma en van haar vader. Ze is ook vaker bij ons. Haar moeder is ok.
Is de moeder van mijn man maakt juist problemen. Mijn schoonvader houdt van me. Hij houdt ook van mijn schoonmoeder. Ze is een boslandcreoolse. Donkerder dan mij. Maar misschien omdat ze het in haar ogen ‘heeft gemaakt’ kijkt ze neer op anderen. Een elite vrouw. Tjoerie

Niet trouwen

Ze wil dus niet dat we trouwen. Ewald wil met me trouwen, maar het liefst als zijn moeder achter het huwelijk staat. Dat gaat dus niet gebeuren. Dat heeft ze wel duidelijk gemaakt. Ik vind het prima. Dan hoeft hij niet met me te trouwen. We leven goed zo. Samen in een huis met onze zoon. In mijn ogen is hij al mijn man.

[quads id=1]

Mijn moeder
anoniem Paramaribo
Voorbeeldfoto van naturalhairqueens

Ik heb wel een fout gemaakt waardoor alles erger is geworden. Ik heb mijn moeder verteld over mijn schoonmoeder en hoe ze denkt over mij en onze zoon. Mijn moeder wil nu dus ook niet dat ik met Ewald trouw en in die familie ga. Mijn moeder is niet makkelijk, toen ze mijn schoonmoeder op een feestje tegen kwam is ze der gaan zeggen wat ze van der dacht. Natuurlijk is het daardoor geëscaleerd. En de situatie is grimmiger geworden tussen ons. Mijn schoonmoeder is gaan klagen bij mijn man. Die vindt dat mijn moeder te ver is gegaan. Hij vindt nu mijn moeder ook niet leuk meer dus het is een ellende binnen de familie geworden.

Mijn zoon

[quads id=1]

Lees ook: Mijn man en mijn schoonmoeder hebben mijn baby gestolen

Mijn moeder komt niet meer bij ons thuis. Ik ga niet thuis meer bij mijn schoonouders en zij komen ook niet naar ons. Ik ging al niet graag meer bij ze hoor. Maar mijn zoon ging wel altijd mee met zijn vader. Maar nu dat alles zo vijandelijk is geworden wil ik niet meer dat mijn kind daar gaat. Mijn man brengt hem wel. Dus daar hebben hij en ik ook steeds ruzie over. Ik vind, die moeder vraagt ook helemaal niet naar die jongen. Mijn man zeurt gewoon door die jongen daar te brengen. Dan laat hij hem een paar uurtjes bij zijn ouders. Hij vindt dat belangrijk. Misschien wil die moeder het zelf ook niet eens. Ze houdt toch niet van hem.

Samen leuke dingen doen

Zijn dochter brengt hij ook vaker voor die moeder. Maar met haar gaat mijn schoonmoeder vaker wandelen, dingetjes kopen enz. Maar ze doet nooit iets met mijn zoon. Nooit is hij thuisgekomen met ‘iets’ dat hij van oma heeft gekregen. Toch dwingt die vader om hem te brengen, maar ik wil niet. We krijgen er steeds ruzie door. Hij heeft hem nu een paar keren niet gebracht. Hij gaat wel daar, en als ik hem vraag of zijn moeder naar die jongen heeft gevraagd dan zie ik het al. Hij kan niet goed liegen dus. Ze vraagt niet eens om die jongen. Dan moet ik hem daar achterlaten bij haar? Nee hoor.

[quads id=1]

We zijn donker

Lees ook: Tijdens de vakantie ben ik verliefd geworden op een zwarte vrouw

Snappen jullie waarom ik hem niet wil brengen? Zijn moeder houdt niet van mij, niet van mijn jongen omdat we donker zijn.
Maar mijn man en ik krijgen nu wel vaker ruzie hierover. Hij zegt dat ik die jongen te kort doe. Hij ziet ook hoe die moeder doet. Maar hij zegt dat ik haar niet haar zin moet geven. Dus dan weet hij dat ze niet van ons houdt? Hij vraagt mij niet meer om mee te gaan naar zijn moeder. Dus hij weet dat ik niet welkom ben? Zeker zegt ze het ook ‘neem die blakka vrouw van je niet mee’. Een keer heb ik een app van haar gelezen en ze noemde me zo. Hij en ik kregen ruzie daarover want ik vond dat hij der meteen moest zeggen om me niet zo te noemen. Ik wilde gewoon afstand nemen van iedereen en alles. Maar dat gun ik zijn moeder ook weer niet want dat is wat ze wil.

Schoonvader houdt van me

Lees ook: Ja, ik bleek mijn huid, ik vind mezelf mooier als ik witter ben

Is wel lastig want ik wil geen ruzie met mijn man. Hij houdt heel veel van me. Juist omdat ik donker ben. Die vader van hem houdt ook van me. Die moeder is gewoon jaloers. Ze is gek! Ze heeft denk ik een minderwaardigheidscomplex. Haar eigen familie nodigt ze ook nooit uit. Ze bemoeit alleen met elite lichtkleurige mensen. Zo is ze.

[quads id=1]

Ik ben haar zat

Dus jullie kunnen begrijpen dat ik mijn schoonmoeder goed zat ben. Maar ik gun der niet die ruzie tussen mij en mijn man. Als ik hem vraag om zo snel mogelijk te trouwen gaat hij wel ja zeggen. Maar ik weet dat hij diep in zijn hart wil dat zijn moeder en ik een goede relatie hebben. Ik hou van hem en als ik mijn best doe en me in hou dan kan ik wel normaal tegen haar doen. Maar mijn zoontje breng ik echt liever niet meer bij der. Ik weet het niet hoor. Straks doet ze iets met hem?!!

[quads id=1]

Advies gevraagd

Lees ook: Ik schaam me om te zeggen dat mijn vriend een Afrikaan is.

Zouden jullie je kind nog naar daar brengen? Kunnen jullie mij een beetje advies geven hieromtrent. Misschien ben ik fout. Ik ben niet uit op ruzie. Maar het doet me pijn dat ze mijn zoontje niet accepteert. Mij hoeft ze niet te accepteren maar die jongen is haar vlees en bloed. En het doet mijn man ook verdriet. Daarom ben ik boos en verdrietig tegelijkertijd. Wat moet ik hier nu mee? Weten jullie het? Diep in mijn hart hoop ik toch dat het goed kan komen en dat ze toch van ons kan houden. In ieder geval van mijn zoontje. Dan is mijn man ook gelukkiger. Ik kan op de zijlijn blijven dat vind ik niet erg. Wat denken jullie ervan?

Gerelateerde verhalen:

Anoniem – Mijn Surinaamse moeder is jaloers op mijn Nederlandse schoonmoeder

Anoniem: Ik word niet geaccepteerd door mijn creoolse schoonmoeder

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig