Man werd doodgestoken door liefje in hotel te Paramaribo – zelfverdediging of moord?

hotel Paramaribo
Yang Xian Wei beter bekend als Bombel Awoei werd doodgestoken door zijn liefje in een hotel te Paramaribo. Ze hadden vermoedelijk twee jaar lang een liefdesrelatie met elkaar.

[quads id=1]

Hij zou haar regelmatig hebben mishandeld. Zelfs zo erg dat ze een baby in haar buik verloor. Moet ze vrijkomen? Want het lijkt op zelfverdediging. Ze ontmoette elkaar in een hotel? Waarom had ze een mes zij zich? Is het dan toch moord? Lees meer over hun relatie en zijn dood in het bericht. Wat denken jullie?

[quads id=1]

Afspraak in hotel

Dagblad Suriname schreef het volgende: “Ze is geen robot”. Voor het neersteken van haar voormalige partner in een motel vorig jaar, waar de man van Chinese komaf aan overleed, stond de zaak voor getuigenverhoor. Echter bleek de getuige uitlandig te zijn.

[quads id=1]

Advocaat Raoul Lobo gaf aan dat het niet aan de getuige lag, want de getuige was al tot driemaal toe naar de zitting gekomen. De advocaat van de Braziliaanse Alessandra M. voerde aan dat zijn cliënt constant zwaar werd belaagd. Hiervoor overlegde de raadsman ook foto’s, die steekverwondingen aan het bovenbeen van de verdachte vrouw aantonen. Lobo gaf ook voorbeelden van een mishandeling in een winkel en van een mishandeling tijdens Allesandra’s zwangerschap, waardoor zij de baby verloor.

[quads id=1]

Nichtje van de man

De advocaat haalde ook de verklaring van een nichtje van de overleden man aan, waarbij zij voor haar oom de vrouw via Facebook moest volgen en een account voor hem moest maken, zodat hij de vrouw kon blijven lastigvallen. De vrouw had de man op alle mogelijke manieren geblokkeerd, maar door het aanhoudend contact zoeken van de man zei Lobo dat ze gevoelens voor hem behield.

Einde aan zijn leven

“Ze is geen robot”, accentueerde de raadsman. Voor Lobo vertoont deze zaak sterke gelijkenissen met een andere zaak, waarbij de verdachte vrouw Tracy, haar ex-partner ook fataal neerstak. In die zaak kwam de verdachte op vrije voeten. Lobo haalde aan dat ook in dit geval zijn cliënt werd belaagd. Hiervoor noemde hij ook de situatie dat de partner van Allesandra een keer een einde wilde maken aan zowel haar als zijn leven door met de auto tegen een boom aan te rijden. Advocaat Lobo deed dan ook het verzoek om de voorlopige hechtenis op te heffen.

[quads id=1]

Andere zienswijze

Officier van justitie Astrid Niamat had een andere zienswijze. Zij zei niet te kunnen begrijpen dat iemand die zo wordt mishandeld toch ervoor kiest om naar de man terug te gaan. “Bovendien had ze een mes. Waren dat gevoelens of pure rancune?”, vroeg de officier, die aan de rechter vroeg om de verdachte niet in vrijheid te stellen. Lobo stelde hiertegenover dat als je constant wordt mishandeld, je inderdaad “een beetje bang wordt”. De raadsman voegde hieraan toe “en voor de zekerheid neem je dan wat mee”.

[quads id=1]

Eerdere mishandelingen

Lobo stelde dat niet van iedereen dezelfde reactie verwacht kan worden. Er is geen maatkostuum hieraan op te hangen. “Je kan niet van alle vrouwen verwachten dat ze even sterk zijn.” De advocaat legde het zwaarte punt vooral op de psychische overmacht , waaronder zijn cliënt heeft geleden. “Het moet nu een keer ophouden”, stelde Lobo dan ook in de rechtszaal. Rechter Maureen Dayala wilde weten of de verdachte van de eerder aangevoerde mishandelingen aangifte bij de politie had gedaan.

[quads id=1]

Braziliaanse vrouw

Dit bleek niet het geval te zijn, ondanks ze wel naar het bureau was geweest. Lobo voerde aan dat het voor een Braziliaanse vrouw, die aangifte wil doen, vaak moeilijk is om dat te realiseren, omdat aangiftes vaak niet worden opgemaakt. “Braziliaanse vrouwen worden niet serieus genomen”, stelde de advocaat. De rechter vond dat zij de verdachte in dit stadium niet kan laten gaan, omdat er nog een groot onderzoeksbelang is waarbij de verdachte nog moet worden gehoord.

Het verhoor staat gepland op 11 december.

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2018/12/10/politiebericht-vrouw-steekt-geliefde-dood-na-ruzie-in-hotel-te-paramaribo/

Bron Dagblad Suriname. Foto van Actionnieuws
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland