Man met HIV misbruikt bloedeigen zusje en nichtjes in Suriname

zus Paramaribo
Soms moest ze wel 3 keer per dag met hem naar bed. Een geschoolde oom. Hij behandelde haar als een queen en kocht mooie spullen voor haar. Niemand zou het geloven. 1 van de drie verdachten verklaart over het misbruik van haar oom in Suriname. Haar oom die zelfs zijn bloedeigen zusje dwong om met hem te slapen. Het begon allemaal nadat ze verplicht bij elkaar moesten slapen van hun ouders.

Het allerergste van de zaak is: Oom is geïnfecteerd met het HIV virus en nu blijkt dat zijn zusje en twee nichten ook besmet zijn. Lees meer over deze wrede oom in het bericht. De advocaat wil tevens een schadevergoeding. Maar welk bedrag kan dit leed verzachten?

Oom uit Suriname

Starnieuws Suriname schreef het volgende hierover: Verdachte staat terecht voor besmetting drie slachtoffers met hiv. Peter A. wordt verweten dat hij zijn halfzus en zijn tweeling nichtjes intiem heeft misbruikt toen ze nog minderjarig waren. De verdachte heeft hen misbruikt en heeft jarenlang omgang met hen gehad. Alle slachtoffers en de verdachte zijn hiv-positief. Op de rechtszitting van donderdag zijn twee slachtoffers gehoord door kantonrechter Lydia Ravenberg.

Halfzusje

De halfzus werd eerst gehoord. Ze verklaarde dat ze jarenlang door haar broer misbruikt werd. Ze moest op een gegeven moment bij hem inwonen. Er was geen plek en moest zij naast hem slapen. Zo begon het en vervolgens werd ze steeds weer misbruikt. Ze was bang om het feit aan haar moeder te vertellen. Peter A. had haar ook bedreigd. Ze hield het misbruik voor haarzelf, totdat ze ontdekte dat ze hiv-positief was.

Zonder kleren aan

Ook had ze een keer gezien hoe hij de tweeling nichtjes zonder kleren in een kamer liet staan om ze vervolgens te misbruiken. Peter A. ontkent zijn halfzus misbruikt te hebben. Hij beweerde dat hij toen opgesloten was in de gevangenis van Duitsland. Het slachtoffer verklaarde dat de verdachte wel in Suriname was.

Drie keren per dag

Een van de tweelingnichtjes werd op de zitting gehoord. Ze verklaarde dat ze nog op de lagere school zat toen de verdachte haar misbruikte. Hij behandelde haar wel net een koningin met alle soorten spullen, maar misbruikte haar soms zelfs drie keren per dag. Ook had hij haar voorgehouden dat als ze met iemand erover zou praten, ze voor dom uitgemaakt zou worden, omdat mensen hem als een geschoolde man ervaren.

Niet positief

In 2008 kwam ze erachter dat zowel zij als haar tweeling zus besmet waren met het hiv-virus en dat het in beide gevallen om een bepaalde soort ging. Inmiddels heeft ze haar partner en heeft ze twee kinderen die niet hiv-positief zijn.

Advocaat Robby Dens die Peter A. juridisch bijstaat, vroeg haar hoe de kinderen niet besmet zijn met het virus. Het slachtoffer legde uit dat ze in 2008 ontdekte dat ze besmet was en dat eerste kind in 2009 geboren werd. Artsen hebben ervoor kunnen zorgen dat het virus niet overging naar het kind. Ze verwees naar de documenten die ze ingeleverd heeft en opgenomen zijn in het dossier hierover. Uit het visum van de arts blijkt dat zowel Peter A. als de drie slachtoffers hiv-positief zijn.

Schadevergoeding

Advocaat Georgette Leter vroeg aan de magistraat om namens de slachtoffers toegevoegd te worden in deze zaak. Ze wenst namens haar cliënten een schadevergoeding te claimen op de verdachte die het leven van de slachtoffers heeft verpest. De magistraat heeft de advocaat toegelaten. Op de rechtszitting van 28 november zal deze zaak verder behandeld worden.

Bron:

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/55552

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland