Surinaamse Nederlanders mogen voor Suriname voetballen en hun paspoort van Nederland behouden (video’s)

Familieberichten, nieuws & anonieme verhalen uit Suriname en Nederland. Overleden, geboren, jarig, geslaagd, vermist, spoorloos. Beri, uitvaart, crematie, begrafenis, feestje, huwelijk. Actualiteiten, bekendmakingen, oproepen en overlijdensberichten
Eindelijk!! spelers met een Surinaamse achtergrond kunnen nu een speciaal ‘sportpaspoort’ aanvragen! Nederlandse Surinamers mogen dus voor Suriname voetballen. Ze hoeven hun paspoort van Nederland NIET op te geven!!

[quads id=1]

Dat heeft de SVB vandaag bekend gemaakt. Geweldig nieuws want er zijn heel wat goede voetballers in Nederland. En velen zijn afkomstig uit Suriname. Geef het door aan belanghebbenden. Nigel Hasselbaink zet de eerste stap. Wie gaan volgen? Het is toch veel leuker om voor Suriname te voetballen? Of kunnen we zonder hen ook wereldkampioen worden? Kijk naar de interessante video’s.

[quads id=1]

Voetballen voor Suriname

Het Parool Nederland schreef het volgende hierover: Nederlandse Surinamers kunnen toch voor Surinaams elftal uitkomen. Nederlandse voetballers van Surinaamse afkomst kunnen toch voor het Surinaamse elftal uitkomen zonder dat ze hun Nederlandse nationaliteit hoeven op te geven. Dat heeft de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) na intensief onderzoek van relevante wetten donderdag bekendgemaakt.

[quads id=1]

Dean de trainer

Trainer Dean Gorré trainde in augustus nog met het Surinaams elftal op het veld van RKSV Pancratius in Badhoevedorp. BEELD PIM RAS FOTOGRAFIE
Dit maakt de weg vrij voor Nigel Hasselbaink om vrijdag zijn debuut maken voor Suriname. De SVB hoopt in de toekomst meer spelers met eredivisie-ervaring te interesseren om voor Suriname uit te komen, aldus SVB-voorzitter John Krisnadath. Het is goed nieuws voor Dean Gorré, de bondscoach die Hasselbaink wellicht vrijdag in een duel uit de Concacaf Nations League laat debuteren tegen Dominica.

Nigel Hasselbaink

[quads id=1]

Met de deelname van Hasselbaink, die in Israël voor Hapoel Beër Sjeva voetbalt, is een lang gekoesterde wens van de SVB in vervulling gegaan. Dat het zo lang heeft geduurd, lag volgens de SVB-voorzitter aan onduidelijkheid over de verplichting om de Surinaamse nationaliteit aan te nemen. Een speler die dat zou doen zou het risico lopen zijn Nederlandse paspoort kwijt te raken.

Bekijk hier een video van de voetbalstar:

En de coach:

Bron:

https://www.parool.nl/sport/nederlandse-surinamers-kunnen-toch-voor-surinaams-elftal-uitkomen~bb8c33ee/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland