Vrouw overleden door politie kogel – Politie Nederland schiet op vrouw in de buurt van basisschool (video’s)

politie Nederland
Wauw, heel erg dit. Een vrouw is door de politie neergeschoten in Nederland. Ze luisterde niet naar de politie.

Was het echt nodig om deze vrouw dood te maken? Dat is de discussie die nu gaande is. Was er echt geen andere manier om de vrouw uit te schakelen? Kijk naar de video’s. Vreselijk voor de kinderen die hier getuigen van zouden zijn.

Nu.nl shreef het volgende: Vrouw die in Alkmaar door de politie werd neergeschoten is overleden. De 48-jarige vrouw die woensdag door de politie werd neergeschoten nadat ze niet luisterde naar de aanwijzingen van agenten, is aan haar verwondingen overleden. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag.

De vrouw pleegde meerdere vernielingen op de Priemstraat, zo is eerder al door de politie gemeld. Zo is er een ruit ingegooid en werden auto’s vernield.

Groot mes

Het incident vond ’s ochtends in de buurt van een basisschool plaats. Volgens NH Nieuws Nederland heeft een aantal kinderen gezien dat er iemand werd neergeschoten. Een medewerker van de school Durv! zegt tegen NH Nieuws dat een vrouw met een groot mes langs de school zou zijn gelopen.

“Aanvankelijk hebben de agenten geprobeerd haar te laten stoppen”, zo legt een politiewoordvoerder uit aan de regionale nieuwszender. Toen ze met het mes op de agenten af kwam lopen, werd er geschoten.

De rijksrecherche is een onderzoek gestart, wat gebruikelijk is als door de politie is geschoten.

Bekijk hier de video’s erover: