Opgelet: Politie Suriname mag jouw geluidsapparatuur in beslag nemen bij overlast

politie Suriname
Hierbij een bericht en tevens een bekendmaking van politie Suriname. De politie mag na meerdere waarschuwingen geluidsapparatuur uit jouw woning verwijderen.

[quads id=1]

Dat hebben zij afgelopen week gedaan bij iemand die geluidsoverlast veroorzaakte. Wel na meerdere waarschuwingen. Jullie zijn bij deze gewaarschuwd: Als de politie zegt dat je de muziek zachter moet zetten, luister dan! Anders ben je je spullen kwijt! Geef het door aan belanghebbenden, vooral aan de mensen die houden van feestjes geven! Vinden jullie dit goed?

[quads id=1]

Feestje Suriname

Politie Suriname schreef het volgende: Muziek apparatuur in beslag genomen tijdens geluidsoverlast. De politie van Nickerie Suriname kreeg op zondag 3 november de melding van buurtbewoners dat zij last hadden van het luid afdraaien van muziek op een woonadres.

De wetsdienaren begaven zich naar het woonadres en vroegen de overlast bezorger om de muziek niet luid af te draaien omdat hij zich schuldig maakte aan geluidsoverlast en daardoor de orde verstoorde.

[quads id=1]

Geluid

De overlast bezorger lapte hetgeen de politie hem gezegd had niet te doen aan zijn laars. De politie moest tot drie keren toe dat woonadres aan doen vanwege geluidsoverlast. Bij de derde keer ging de politie ertoe over om de muziek installatie in beslag te nemen bestaande uit onder andere een geluidsversterker, een een karaoke speaker box.

Overtreding

Er is een dossier ter zake opgemaakt en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie ter verdere afhandeling van deze overtreding.

[quads id=1]

Politie is bevoegd

Vermeld dient te worden dat na herhaalde waarschuwingen elke politieambtenaar in Suriname bevoegd is een woning binnen te gaan om een geluidsinstallatie in beslag te nemen als de huisbewoner geen gevolg geeft aan het bevel van de politie om die overlast te stoppen.

P.s. Dit is geen nieuwe regel, het was al zo.

[quads id=1]

Bron:

Muziek apparatuur in beslag genomen tijdens geluidsoverlast

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland