Leerkracht bekende Montessori in Nederland heeft relatie met minderjarige leerlinge (video’s)

Suriname verliefd
Wat moet je nou? Je bent 30 jaar, leerkracht en stapel verliefd op 1 van je leerlingen. Je hart volgen? Deze docent uit Nederland koos er inderdaad voor om een liefdevolle relatie aan te gaan met het meisje

[quads id=1]

Hij is daarom ook ontslagen en er wordt een melding gedaan bij de politie. Het meisje is 17 jaar. Minderjarig, dat nog wel. Was het niet beter geweest als hij in ieder geval een jaartje had gewacht? Als docent moet je je toch kunnen beheersen? De ouders van het meisje zijn op de hoogte. Hoe zou jij reageren? Het komt trouwens vaker voor. Ook in Suriname. Kijk maar naar de berichten (video’s)

[quads id=1]

Leerkracht Nederland

Lees ook: 7 leerkrachten uit Suriname ontslagen voor misbruik leerlingen

De Stentor Nederland schreef het volgende: Dolverliefde docent Montessori College in Arnhem ontslagen om relatie met leerling (17). Het Montessori College in Arnhem heeft een docent ontslagen. De man had een relatie met een 17-jarige leerling. De school heeft het ontslag maandag bekendgemaakt in een brief aan de ouders.

Niet acceptabel

‘Dit wordt niet geaccepteerd binnen het onderwijs en dus ook niet binnen onze school. Naast het beëindigen van het dienstverband hebben wij bij diverse instanties melding gemaakt van deze gebeurtenis’, zo schrijft directeur Sander Luttje.

[quads id=1]

Lees ook: Meer over verdachte lerares die leerlinge zuigvlekken gaf ~ Suriname

Hij is vervangen

Hij laat weten dat de lessen van de docent zo snel mogelijk worden opgevangen door een andere leerkracht. In verband met de privacy wordt niets vermeld over de docent en de leerling. ,,Wij betreuren deze situatie enorm”, laat de directeur van de middelbare school weten.

Dol verliefd

De docent in kwestie zelf is in de dertig en dol verliefd, zo blijkt uit een intern bericht aan zijn mentorleerlingen. De man, die het vak drama geeft, meldt ‘al drie maanden een liefdevolle relatie’ te onderhouden. ‘Dit past niet binnen het onderwijs, dus ik ben ontslagen. Heel simpel. Zuur? Ontzettend. Logisch? Ook. Ben ik nu verdrietig? Ook dat’, schrijft hij.

[quads id=1]

Goede relatie

Lees ook: Van misbruik verdachte schoolleider uit Suriname ontheven uit functie – leerling zwanger

Tussen hem en het meisje gaat het heel erg goed, meldt de man aan zijn leerlingen. ‘Even voor de duidelijkheid, niemand is tot wat dan gedwongen, en we zijn echt uit liefde bij elkaar gekomen.’

Goed contact met ouders

Een woordvoerder van de school meldt dat de leerling en de ouders alle ondersteuning kunnen krijgen die ze nodig hebben. Het meisje is vandaag gewoon naar school geweest. ,,Met de ouders is een goed contact. De tekst van de brief is met hen afgestemd.”

[quads id=1]

Melding bij de politie

Het MCA heeft van de affaire een melding gedaan bij de politie. Ook zijn de GGD en de gemeente Arnhem geïnformeerd.

Video’s

Lees ook: Anoniem Paramaribo: Ik heb een relatie met mijn leerkracht

Het gebeurt trouwens wel vaker. Bekijk deze video’s van een paar jaar geleden:

Gerelateerde berichten:

Leerkracht uit Paramaribo valt 19-jarige jongen uit Nederland lastig omdat hij geen relatie met haar wil

Anoniem – Ik heb een relatie met een leerkracht en zij wil me dumpen

Bron;

https://www.destentor.nl/arnhem/dolverliefde-docent-montessori-college-in-arnhem-ontslagen-om-relatie-met-leerling-17~a5a56b98/

Geschreven door Henk van Gelder
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland