Sollicitanten politie Suriname moeten voortaan zelf medische en psychologische test betalen (video)

politie Suriname
Veel mensen hebben gereageerd op de vacature bij de politie. Om in aanmerking te komen voor de baan met je wel een medische en psychologische test ondergaan. Dat kan honderden SRD’s kosten.

[quads id=1]

Voorheen betaalde het Korps Politie Suriname dit. Maar de sollicitanten moeten het voortaan zelf betalen. Daar zijn ze niet blij mee. Lees in het bericht meer hierover. Kijk ook naar een video over de sollicitatie en keuringen. En geef het door aan belanghebbenden zodat ze op de hoogte zijn. Snappen jullie het wel of moet KPS het blijven betalen?

[quads id=1]

Politie Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Sollicitanten politie moeten medische en psychologische test zelf betalen. Anders dan voorheen betaalt het Korps Politie Suriname niet langer de medische keuring en psychologische test van sollicitanten van de Basisopleiding Politie. Zij moeten dat voortaan zelf doen.

[quads id=1]

Na evaluatie

“We hebben het besluit genomen na een evaluatie, omdat mensen cruciale medische informatie verzwijgen op hun applicatieformulier en dat kost de staat nodeloos veel geld. Of je betaalt voor ze en dan willen ze van de ene op de andere dag de test niet meer doen”, zegt Raoul Hellings, voorzitter van de commissie Werving en Selectie Basisopleiding Politie 2020, tegen de Ware Tijd.

Honderden SRD’s

De medische keuring bestaat uit drie componenten en kost SRD 400. Over het tarief voor de psychologische test wordt nog onderhandeld met psychologen. Hellings: “We hebben de schaarse financiële middelen van het korps hard nodig om de operaties en bedrijfsvoering draaiende te houden. We stoppen het geld liever daarin, in plaats van het risico van verspilling te nemen”.

[quads id=1]

Hij kan zich voorstellen dat niet een ieder hiermee blij zal zijn. “We konden ook voor een model kiezen, waarbij de mensen voor hun opleiding zouden betalen, dan waren de kosten voor de sollicitant veel hoger uitgevallen.” Hellings stelt dat wanneer een sollicitant bijvoorbeeld hepatitis B heeft, hij zeer waarschijnlijk niet door de selectie zal komen.

Er zijn personen die de informatie verzwijgen, denkende dat ze er door kunnen glippen. “Nu ze zelf moeten betalen, is dat een drempel voor hen en kunnen ze ervoor kiezen om de medische keuring of psychologische test niet te ondergaan.” De commissie is bezig met de sporttest waaraan ongeveer 1.100 sollicitanten zullen meedoen.

[quads id=1]

Medische keuring

Daarna volgen de medische keuring en psychologische test. Het selectieproces wordt afgesloten met een antecedentenonderzoek. Uiteindelijk zullen vierhonderd sollicitanten geselecteerd worden voor de politieopleiding. “Dit jaar gaan honderdvijftig politiemannen met pensioen en het gat moet gedicht worden”, aldus Hellings.

Bekijk hier een video over de sollicitatie en de medische keuring:

[quads id=1]

Bron:

http://dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/11/11/sollicitanten-politie-moeten-medische-en-psychologische-test-zelf-betalen/

Geschreven door Gilliamo Orban
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland