Ex- minister Winston Lackin uit Suriname is vandaag overleden (video)

minister Suriname

Een zeer droevig bericht van overlijden. Voormalig minister Winston Lackin uit Suriname is vandaag na enige tijd ziek te zijn geweest overleden.

[quads id=1]

NII Suriname schreef het volgende: Suriname verliest grote zoon in ambassadeur Lackin. “Wij condoleren de gehele samenleving met dit droevig nieuws en het verscheiden van een grote zoon van de republiek Suriname. Hij heeft ons land zeker wereld bekend gemaakt en prestige aangedragen. Hij was met zijn laatste functie zeker een bijzondere job aan het klaren voor land en volk.

[quads id=1]

Dat was het milieu agenda van regering Bouterse-Adhin uitdragen”, zo uit minister Yldiz Beighle zich op 11 november 2019, in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut. De bewindsvrouw reageert hiermee op het heengaan van ambassadeur Winston Lackin.

Vervolgens zegt zij dat het voor haar als persoon ook een bijzonder verlies is. “Voor mij is hij altijd de drijfveer geweest om de diplomatie in te gaan. Hij is altijd een heel vrolijk mens geweest.

[quads id=1]

Minister Beighle moest eens toen zij onder leiding van gewezen minister Lackin werkte een opdracht voor hem afmaken. Zij probeerde hem te bereiken in het kader van de opdracht en kon hem niet bereiken. Zij confronteerde hem vervolgens en zei; “Ik dacht dat u boos was.” Toen zei hij; “er zou heel veel moeten gebeuren om hem boos te maken. Ik word maar twee keren in een jaar boos.” Dat is iets dat zij meeneemt van ambassadeur Lackin.

[quads id=1]

minister Suriname

“Tijdens zijn ziekbed heb ik zijn geloof gezien. Hij heeft echt geloof opgebracht om te zeggen ik kan beter worden. Dat is meneer Lackin, altijd heel positief. Zeer geliefd door het BuZa personeel van toen en nu. Hij kon altijd bij ons binnenlopen en deuren vlogen voor hem open. Hij was gewoon een guru voor velen van ons.” Ambassadeur Lackin is op 64-jarige leeftijd heengegaan.

[quads id=1]

Kijk hier naar een video van de ex-minister over de milieu conferentie welke eerder dit jaar gehouden is:

Bron:

https://www.deboodschap.today/suriname-verliest-grote-zoon-in-ambassadeur-lackin/

U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Stuur het dan naar [email protected] of Whatsapp het naar +31685421200 en wij publiceren het GRATIS voor u. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland