10-jarige uit Suriname overgoten met kokend water – moeder en stiefvader verdacht van kindermishandeling

water Paramaribo
Een wrede mishandeling! De verdachte stiefvader zegt dat de jongen door zijn vader thuis werd gebracht en dat de moeder uit boosheid kokend water op hem zou hebben gegooid. Meer info in het bericht. Hij is onhandelbaar zeggen ze. Maar, dit doe je je kind toch niet aan?

Dagblad Suriname schreef het volgende: Moeder erkent heet water op 10-jarige zoon te hebben gegooid. Kantonrechter Maytrie Kuldip Sing heeft donderdag de verdachte Graciële T. en haar partner Mario V. als verdachten gehoord.

Aan deze verdachten wordt het verwijt gemaakt dat zij heet water, althans kokend water, op een 10-jarige jongen zouden hebben gegooid. Het slachtoffer is de zoon van Graciële en stiefkind van Mario. De verdachte Mario verklaarde dat de jongen in de ochtend door zijn vader thuis werd gebracht en dat de moeder uit boosheid kokend water op hem zou hebben gegooid.

Hij ontkent de jongen te hebben vastgehouden, toen de moeder tot de daad overging. Volgens de moeder en stiefvader is het kind onhandelbaar. Ook is er vaker aangifte tegen de jongen bij de politie gedaan. De moeder getuigde dat zij zodanig boos werd op haar zoon dat zij het water op hem heeft gegooid. Er is psychologisch rapport van de moeder uitgebracht, waarin de deskundige concludeert dat de moeder een lage intelligentiegraad heeft, waardoor zij zaken niet kan aanpakken.

Zij is zwakbegaafd en kan niet omgaan met stresssituaties. Advocaat Radjes Bhoewar vertegenwoordigt Graciële. Hij heeft het rapport van de deskundige nog niet doorgenomen en heeft de magistraat wat ruimte gevraagd. De verdachten zijn reeds in vrijheid gesteld. Zij werden bij deze aangezegd om op 15 november aanwezig te zijn.

Strafvoorstel

Op die dag komt officier van justitie Roline Gravenbeek met haar strafvoorstel.

Gerelateerde berichten:

Bron: Dagblad Suriname. Geschreven door Saskia Bandhan
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland