Depressieve leerling: We worden gepest door leerkrachten op Muloschool Paramaribo

school Paramaribo Mulo
Lieve mensen. Deze brief vol emotie hebben we binnengekregen VóóR het incident laatst op de Hendrikschool. De brief komt van een leerlinge van een Muloschool in Paramaribo. Ze schrijft hoe zij haar leven op school ervaart. Een ernstige situatie. Ze voelt zich depressief. Een verhaal dat we serieus moeten nemen en als zodanig moeten behandelen. Zij en andere leerlingen hebben vaker aan de bel getrokken maar het gewenste resultaat is uitgebleven. Vandaar dat ze het nu via ons probeert.

Ze smeekt ons om haar brief te publiceren want er moet iets gebeuren. Niet iedereen durft zich te uiten en dat kan soms verkeerd aflopen. Dat hebben we al gemerkt. Geef deze brief daarom door aan belanghebbenden. Hopende dat het de juiste mensen bereikt. Wees aub voorzichtig met hetgeen u schrijft en het noemen van namen in de comments. Het is van belang dat onze kinderen zich veilig voelen. En dat ze het gevoel hebben dat ze serieus worden genomen. Graag ontvangen wij wat namen van deskundigen waar kinderen in dit soort situaties terecht kunnen. Liefst in de comments zodat iedereen het kan zien. (inbox mag natuurlijk ook).

Disclaimer: Wij van FamilieNieuws hebben het verhaal van dit meisje gepubliceerd. Zij heeft het aan ons gevraagd. Dit is haar eigen persoonlijke ervaring en niet die van ons. Laat dat duidelijk zijn voor een ieder. Uiteraard is de tegenpartij ook vrij om via ons zijn/haar kant van het verhaal te vertellen. Het ministerie van Onderwijs/inspectie mag contact met ons opnemen voor extra informatie. Het was namelijk een hele lange brief met nog meer details

Beste FamilieNieuws. Ik wil mijn verhaal hier kwijt, ik voel me veilig hier en wil dat de rest van de wereld het weet. Ik zit op een Mulo school in Paramaribo. Ik kom naar school met de bedoeling om te leren en een toekomst op te bouwen. Ik heb lieve leerkrachten hier op school, maar ik heb ook van die gemene, slechte die me helemaal niet goed laten voelen.
Er zijn drie leerkrachten die mijn leven zuur maken. Twee juffrouwen en een meester.

Ik ga het eerst hebben over de eerste juffrouw. Zij is gemeen. Ze maakt me leven altijd zuur door gemene en slechte opmerkingen te maken en ze beledigt je. Ze had een keer gezegd aan een leerling dat ze haar als poep ziet. Toen die leerling uit de klas liep zei ze van “Het is alsof de poep is doorgespoeld door het toilet”. Ze werd verdrietig en uitte het aan een man op de hoek waar er een winkel is. Die man kwam de volgende dag op school om het voor haar op te nemen. Toen die man er was kon ze haar mond niet openen zoals ze ons altijd in de klas beledigt. Ze was meteen een bobo geworden.

Veiliger

school Paramaribo Mulo

Als er wat gebeurt in de klas en die juffrouw is fout, dan neemt het schoolhoofd het voor haar op en luistert niet naar ons. Ik voel me niet meer veilig. Je komt van huis uit met al je problemen denkende dat je op school veiliger bent en je beter zal voelen. Maar als bepaalde volwassenen van de school je al zo laten voelen, dan heb je geen zin meer om te leven. Je wordt er dan heel verdrietig van. Zo depressief.

Een keer zei die juf aan een creools kind van: ”Meisje, kijk hoe je eruit ziet, als een zwart lelijk ding”. Ze zei ook aan een jongen die geen brief had gebracht die dag: ”oh, je hebt je brief niet laten ondertekenen? Komt ervan als je ouders niet eens naar jullie omkijken omdat ze niet meer met elkaar zijn.” Die jongen huilde en kon niets zeggen. Hij zit nu niet meer op die school. Ik ben zo getraumatiseerd en ben bang te praten tot haar. Ik wil haar lessen niet meer volgen. Ik krijg nu bijna alleen onvoldoendes.

Ze is gefrustreerd

Mijn tweede deel gaat over die andere juffrouw. Ze verzuimt heel veel waardoor ik niet meer zo gemotiveerd les kan volgen. Als ze op school komt dan schreeuwt ze kinderen zomaar. Het lijkt of ze haar frustratie uit op ons. Ik word steeds banger door haar doen en laten. Ze kijkt met grote ogen naar je. Ze maakt de anderen ook bang. Een keer was ze zo moe in de klas dat ze sliep terwijl we rollenspel hadden. Kan je geloven? Ze zorgt ook voor veel conflicten tussen de andere leerkrachten. Ze hitst ze op tegen elkaar dan zie je dat bepaalde leerkrachten ook bang zijn voor haar. Twee kinderen van haar klas hebben laatst gevochten. Je kan die video op Facebook vinden. De juf was bezig te praten op de gang ipv dat ze snel komt in de klas. Ze kon dat gevecht voorkomen.

Mijn laatste deel gaat over die meester. Hij doet een heleboel vreemde intieme uitspraken naar de meisjes toe die hij leuk vindt. Hij is een man van boven de 45 schat ik. En wij zijn 11 tot 16 jaar. Als we het schoolhoofd zeggen erover dan neemt ze het op voor hem en ook voor die andere leerkrachten. Ik voel me niet veilig en ik hoop dat er wat gedaan kan worden.

Ik vraag jullie om advies. Moet ik naar de inspectie die niet luistert naar ons? Moet ik naar BVOJ die ook alleen naar het schoolhoofd luistert en niet naar ons als kinderen? Het schoolhoofd is heel goed bevriend met die leerkrachten waarover ik het heb. Ze dekt dan alles voor hun als er wat is. Wij als leerlingen zijn dan “fout” bezig.

Ik hoop ook dat door mijn brief de rest van die leerlingen wakker wordt en in opstand komt tegen deze onrechtvaardigheden die ons aangedaan worden. Leerlingen die worden gepest hoe dan ook, ga naar de inspectie of bvoj. Als we gezamenlijk gaan dan gaan ze wel naar ons moeten luisteren.

Wat ik ook erg vind is dat ze een hele lieve juffrouw, die al jarenlang daar les geeft, hebben weggehaald. En juist alleen de slechte leerkrachten (niet allemaal) hebben gelaten.

Bepaalde leerlingen worden ook zo vreemd ziek. Thuis zijn ze gezond maar op school zijn ze super ziek en braken ze. Ze hebben diarree of duizeligheid. Het lijkt op iets engs. Zal er meer aan de hand zijn?

Bedankt FamilieNieuws voor het delen van mijn brief. Als jullie dit hebben gedeeld dan kan ik gerust slapen. Ik heb tenminste wat gedaan om verandering te krijgen in die situatie op school. Ik wil graag dat de inspectie voor deze drie leerkrachten komt. Ze komen soms wel maar ze komen juist voor die goede leerkrachten. Laat minowc iemand sturen om het te onderzoeken op deze school. Ik kan zo niet meer les volgen. Alleen djoegoe djoegoe. Zo onprettig. Bedankt dat u het deelt hoor. Ik waardeer het. U heeft hiermee een ziel geholpen.

Disclaimer

Disclaimer: Wij van FamilieNieuws hebben het verhaal van dit meisje gepubliceerd. Zij heeft het aan ons gevraagd. Dit is haar eigen persoonlijke ervaring en niet die van ons. Laat dat duidelijk zijn voor een ieder. Uiteraard is de tegenpartij ook vrij om via ons zijn/haar kant van het verhaal te vertellen. Heb je ook een ervaring die je wilt delen? Stuur ons jouw verhaal!

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland