Vader uit Paramaribo vertelt over de ‘mishandeling’ van zijn zoon op school (video’s)

vader Paramaribo

“Men oordeelt alleen op basis van een Facebook-filmpje van enkele seconden, maar van uren en dagen die ik met mijn zoon doorbreng, weet men niets.”

[quads id=1]

Op Social media was te zien hoe Rinsouw Toenaé zijn zoon W. rake klappen gaf. De leerling die het incident heeft opgenomen en op social media heeft gezet is vermoedelijk van school afgeschreven. Met zoon gaat het goed. ‘Hij is poeslief”. De enigszins geïrriteerde vader vertelt aan de krant zijn kant van het verhaal. Lees meer in het bericht en kijk ook naar de video waarin hij ook zijn verhaal vertelt. We hebben allemaal toch wel eens klappen gehad van onze ouders? of niet?

[quads id=1]

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: ‘Ik zou pas spijt hebben, als ik nooit had opgetreden’. “Mensen zien bepaalde dingen, maar kennen de gevolgen niet wanneer je niet met de harde hand optreedt”, zegt Rinsouw Toenaé enigszins geïrriteerd. De man raakte zonder het zelf te willen beroemd en tegelijkertijd berucht, nadat er een filmpje rondging op Facebook, waarin te zien is hoe hij zijn zoon enkele klappen toedient in bijzijn van een docent en andere leerlingen op school.

[quads id=1]

De gebeurtenis heeft verschillende reacties ontlokt, waaronder ook onbegrip voor deze handeling van de vader. Toenaé vertelt aan de Ware Tijd dat zijn wijze van handelen het resultaat is geweest van opgekropte woede, vanwege het bijna onhandelbaar gedrag van zijn zestienjarige zoon W. “Men oordeelt alleen op basis van een Facebook-filmpje van enkele seconden, maar van uren en dagen die ik met mijn zoon doorbreng, weet men niets.”

Op die bewuste dag, donderdag, werd Toenaé gebeld door de leerkracht om zich samen met zijn zoon op school aan te melden. Dat verbaasde hem, omdat hij ervan uitging dat het kind op school was, aangezien hij de jongen zelf elke dag om zes uur ’s ochtends afzet vanuit de Derde Rijweg op de vakschool te Geyersvlijt. “Toen ik hem opbelde om te vragen waar hij was, zei hij me dat hij in een bus zit en rondjes maakt.”

Nadat de vader zich uiteindelijk op school aanmeldde met zijn zoon, confronteerde de docent hem met een presentielijst waaruit bleek dat de jongen sinds de school is begonnen, maar vier keer aanwezig was. “De meester vertelde me dat hij met een groep jongens optrekt die zich misdraagt. Zij zijn afgeschreven en hij zou de laatste zijn. Ze hadden echter besloten om hem een kans te geven en hebben mij daarom laten roepen.”

[quads id=1]

Hij zegt desgevraagd dat het hem nimmer is opgevallen dat zijn zoon spijbelt, omdat de jongen na school keurig voorin wachtte om weer afgehaald te worden. Hij legt verder uit dat het systeem op de vakschool waar de jongen zit anders is. De leerlingen zijn meer praktisch bezig, waardoor hij ook niet echt via huiswerk kon peilen of zijn kind de school bezoekt.

De vader ontstak in woede toen de jongen trachtte om tijdens het gesprek de beweringen van de docent te ontkrachten. Hij greep zijn zoon bij de kraag en pakte hem hardhandig aan. Toenaé vertelt dat hij de jongen meerdere malen heeft gewaarschuwd over zijn wangedrag. “Ik heb hem gezegd dat ik hem een dag schande zal geven als hij zo doorgaat en dat is ook gebeurd ja.”

Hij heeft zelf geen spijt van zijn handeling. De man is eerder in aanraking gekomen met de politie en zelfs opgesloten. Hij wil niet dat zijn kinderen in zijn voetsporen treden. “Ik zou er pas spijt van hebben als ik nooit had opgetreden en ik zie mijn zoon uiteindelijk op de grond met een schotverwonding van het Regio Bijstandsteam, want dat gaat gebeuren als je stoer wilt doen”, noemt hij als voorbeeld.

[quads id=1]

De krant verneemt van de vader dat de leerling die het gebeurde heeft gefilmd en op Facebook heeft geplaatst door de schoolleiding is afgeschreven. Toenaé zegt dat zijn zoon sedert de bewuste dag ander gedrag vertoont. Hij heeft de leerkrachten gevraagd om erop toe te zien dat de jongen niet wordt gepest naar aanleiding van wat zich donderdag heeft afgespeeld.

“Hij is poeslief nu. Voorheen moest ik hem opbellen voor ik hem van school ophaalde, maar de afgelopen dagen heeft hij me zelf opgebeld.” Hij probeert zijn zoon positief bezig te houden door hem mee te nemen naar de gym.

[quads id=1]

De man neemt het anderen kwalijk die een negatief oordeel hebben uitgesproken over zijn handeling. Hij vertelt dat hij hard werkt om zijn kinderen te verzorgen en het beste van hen probeert te maken. “Wanneer je een kind van zestien jaar hebt, zal je anders praten. Dan pas zal je weten wat het is om kinderen op te voeden”, wil hij nog kwijt.

Video’s:

Hierbij een video van De Straat erover:

Charles Muller Skrifi: Ik had een heel mooi vraaggesprek met dhr Rinsouw Toenaé. Hij werd door social media afgeschilderd als een beul die zijn zoon heeft mishandelt op school. Hij doet hier zijn verhaal


Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/11/06/ik-zou-pas-spijt-hebben-als-ik-nooit-had-opgetreden/

Geschreven door: Merredith Bruce
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland