Stephanie uit Suriname verdacht van diefstal rekeningbonnen twv SRD 179.000

Suriname diefstal
Heel veel spullen zijn aangeschaft met de rekeningbonnen. Sommige bedragen waren overdreven hoog. Maar het lukte de verdachte toch om het winkelpersoneel zo ver te krijgen om de goederen af te geven.

[quads id=1]

Het bedrag is opgelopen tot SRD 179.000. Stephanie uit Suriname beweert echter dat ze de bonnen niet heeft gestolen maar heeft gekregen. Meer hierover in het bericht. Misschien is Stephanie niet de enige die de gevangenis in moet. Wat denken jullie?

[quads id=1]

Diefstal Suriname

De ware Tijd Suriname scheef het volgende: Rekeningbonnenaffaire leidt tot rechtszaak Stephanie H. heeft woensdag tijdens de vervolgzitting tegenover rechter Alida Johanns opnieuw ontkend dat ze ene mevrouw Wakidjan heeft opgelicht. De verdachte zou volgens de benadeelde in 2015 uit haar tas bonnen hebben gestolen waarmee in winkels goederen op krediet mochten worden gekocht.

[quads id=1]

Bonnen gekregen

De bonnen waren al ondertekend, waardoor Stephanie H. gemakkelijk bedragen kon invullen en goederen kopen. “Dat is niet waar, ze was op de hoogte. Ze heeft me de bonnen zelf gegeven”, verklaarde de verdachte aan de rechter.

Stephanie H. beweert dat de mensen aan wie ze de spullen heeft doorverkocht, niet hebben betaald waardoor ze de schuld niet kon aflossen bij Wakidjan.

[quads id=1]

6 maanden opgesloten

Het gaat volgens haar om SRD 179.000. “Ik wilde een regeling met haar treffen, maar ze stond erop dat ik naar de gevangenis moet. Ik ben zes maanden opgesloten geworden en ik ben nu mijn baan kwijt.”

De twee vrouwen hadden eerder wel een goede samenwerking. Echter, die liep stuk toen Stephanie H. de schuld niet meer kon aflossen.

Grote bedragen

Hoewel sommige winkeleigenaren de bedragen op de bonnen opvallend hoog vonden, wist de verdachte op de één of andere manier het winkelpersoneel toch zover te krijgen om de goederen af te geven.

[quads id=1]

Officier van justitie Astrid Niamat zei in haar requisitoir dat de oplichting en diefstal van de rekeningbonnen niet is bewezen. De openbaar aanklager vindt wel dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan flessentrekkerij, omdat ze vooraf had kunnen weten dat ze de grote bedragen niet zou kunnen aflossen.

Straf van een jaar

[quads id=1]

Ze eiste daarvoor een straf van twaalf maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar. Het vonnis wordt uitgesproken op 4 december.

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/11/07/rekeningbonnenaffaire-leidt-tot-rechtszaak/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland