Schandaal in Italië – Nonnen zwanger geraakt tijdens missie in Afrika (video’s)

nonnen Afrika
Wow. Nonnen die zwanger zijn geraakt tijdens een Afrika missie. Hier is de Katholieke Kerk vast niet bij mee.

[quads id=1]

Nonnen mogen geen omgang hebben, hoe zijn ze dan zwanger geraakt? Zullen ze toch stiekem omgang hebben gehad of zijn ze misbruikt. Dat komt helaas namelijk vaker voor. Kijk maar naar de video’s erover. Nonnen vertellen erover. Wie doet dat nou? Een non misbruiken, dan moet je toch goed ziek zijn?

[quads id=1]

Zwanger geraakt in Afrika

Twee nonnen zwanger na missie in Afrika: Katholieke kerk start onderzoek
De Katholieke Kerk is een onderzoek gestart naar twee nonnen uit Italië die zwanger zijn geraakt tijdens een missie in Afrika. Het schandaal veroorzaakt beroering tot in Rome.

Verwachten een kindje

De twee van oorsprong Afrikaanse vrouwen woonden en werkten in twee afzonderlijke kloosters in de provincies Messina en Ragusa in Sicilië en waren tijdelijk op liefdadigheidsmissie in Afrika. Ondanks hun ‘gelofte van kuisheid’ verwachten ze nu een kindje. Een van de nonnen, een moeder-overste, ontdekte haar zwangerschap zelf. De andere, een 34-jarige vrouw, vernam het volgens persbureau ANSA tijdens een medisch onderzoek dat volgde op buikpijn klachten.

[quads id=1]

Schandaal

De nonnen staan beide bekend om hun grote inzet maar het is hoogst onzeker of ze hun werk kunnen blijven uitoefenen. ,,Het schandaal veroorzaakt grote beroering’’, verklaarde een kerkelijke bron uit Italië tegenover het persbureau. ,,Het is duidelijk dat de nonnen een intieme relatie hebben gehad.’’ Er zou druk op de twee worden uitgeoefend om hun baan op te geven en de Katholieke Kerk te verlaten.

[quads id=1]

De vrouwen woonden en werkten in Sicilië maar waren tijdelijk op missie in Afrika.

Moeder-overste

De 34-jarige non zou zich in Palermo voorbereiden op de komst van haar kind en met de gedachte spelen het kloosterleven achter zich te laten. De moeder-overste is al teruggekeerd naar haar thuisland Madagaskar.

Een van de vrouwen zat in het klooster in de provinciehoofdstad Ragusa. Burgemeester Salvatore Riotta vertelde ‘dat het nieuws een schok was, maar dat het beter was stilgehouden’.

[quads id=1]

Paus Franciscus heeft nog niet gereageerd, maar het schandaal zou beroering veroorzaken tot in Rome.

Intiem misbruik

Hoe de vrouwen zwanger raakten en met wie ze intieme relaties hadden, is niet bekend. Begin dit jaar gaf Paus Franciscus wel nog toe dat er in de Katholieke Kerk soms ook intiem misbruik is bij nonnen. ,,Ik weet dat priesters en ook bisschoppen dat hebben gedaan. En ik geloof dat het nog steeds wordt gedaan’’, antwoordde hij op een vraag wat het Vaticaan tegen het misbruik van ordezusters wil ondernemen.

Bekijk hier een video erover:

[quads id=1]

s

In onderstaande video vertellen nonnen over het misbruik binnen de kerk:

Bron:

https://www.destentor.nl/buitenland/twee-nonnen-zwanger-na-missie-in-afrika-katholieke-kerk-start-onderzoek~ae1d794a/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland