Ik ben het zat om op deze manier verder te leven – anoniem Suriname

anoniem Suriname
Een man onderhouden is niet erg als je bent getrouwd. Maar moet jij als vrouw alles alleen doen? En dan behandelt hij je ook nog zo slecht?

[quads id=1]

Chirany uit Suriname, is het zat. Haar leven lijkt perfect voor de buitenwereld. Ze heeft altijd hard gewerkt, ze heeft haar opleiding en een leuke baan. En een kind. Ze is getrouwd met Cliff maar het leven gaat helemaal niet. Het begon al tijdens hun huwelijksnacht. Ze neemt ons uitgebreid mee in haar leven. Scheiden is een laatste optie zegt ze, maar het leven is zo erg dat ze vaker eraan denkt om eruit te stappen. Maar dan denkt ze weer aan haar kind. Ze is depressief en heeft hulp nodig. Kunnen jullie haar wat advies geven. Welke stappen moet ze nemen? Hoe moet ze nu verder? Want zo doorgaan kan echt niet.

[quads id=1]

Lees ook: Mijn zoon en ik zijn beter af als we dood zijn

Beste lezers, Ik ben Chirany, ik deel dit bericht met u, misschien dat ik zo mij hart kan luchten. ik ben een jonge dame uit Suriname, 35 jaar. Ik heb een kind die heel veel van mij houdt en ik houd ook van mijn kind. Ik ben 6 jaren terug gehuwd met mijn huidige man, Clif. Hij heeft een voorkind. Ik heb ook een voorkind.Verkeringsperiode
Voordat ik gehuwd was kwam ik vaker thuis bij mijn schoonouders, en ik zag hoe ruw mijn man sprak met zijn ouders, vooral tegen die moeder. Dus maakte ik vaker de opmerking dat het niet zo hoort, straks ga je mij dan zo behandelen wanneer we gehuwd zijn zei ik. Maar meneertje zei heilig:”nee en dat hij altijd zijn woorden kiest”

[quads id=1]

Nu zit ik toch precies in dezelfde situatie. Wanneer iets mij dwars zit hou ik mij liever stil, want als ik ervoor kies om er over te praten wordt het zeker ruzie en dan weten de buren ook meteen dat we ruzie hebben en ook de kinderen. Rustig praten lijkt niet mogelijk te zijn. Heel veel agressie. Altijd.

Ik trek mij dus vaker terug maar geestelijk werkt het ook op mij. En ik word moe. Ik weet dat elke relatie/ huwelijk/ huis problemen heeft maar hoe los je het op als je niet erover kan communiceren?

[quads id=1]

Lees ook: Als ik was gebleven zou mijn man me doodmaken

Ben ik fout bezig als ik vraag dat een man zijn plaats neemt als man in huis? Ik heb geen moeite om die man te ondersteunen, maar ik kan niet gehuwd zijn dan moet ik zelf mijn bankstel, gasfornuis, tv. kleren en noem maar op kopen. Ik heb zelf hard moeten werken voor mijn inboedel. Ondanks ik getrouwd ben.

Maar nog erger, als deze man iets voor mij doet en wij ruzie hebben krijg ik het te horen: ‘Ik had dit voor je kocht… en dat voor je gedaan enz enz.

[quads id=1]

Verrassing eerste huwelijksnacht.

Toen hij mij om de hand vroeg, hebben we alles op papier gezet wat gedaan moet worden. Hij nam een deel op zich en ik een deel op mij. Aan de hand van onze salaris hebben wij gepland. Tot mijn verrassing zei hij me onze eerste huwelijksnacht dat hij mij wat moet zeggen: Dat hij een lening heeft genomen (boven srd 10.000) om zijn deel te kunnen doen, terwijl wij elke maand bij elkaar kwamen en alles haalbaar bleek te zijn. Teven kregen we heel veel steun van derden. Die lening was dus helemaal niet nodig. En nog erger. Hij had ook nog schulden bij moeder en vader en nog bij zijn ex vrouw met wie hij dat kind heeft. Vanaf toen was ik al diep teleurgesteld.

[quads id=1]

Toen ik erover begon te praten zag hij zijn fout niet in. En dat ik ook dingen doe zonder zijn toestemming. Ik had hem namelijk ook niet gezegd dat ik mijn moeder had verzekerd. Ik moest het stopzetten van hem.

Mijn moeder had ik vanaf ik werk verzekerd, omdat ze keihard heeft gewerkt en mij altijd heeft ondersteund. Sparen voor mijn zoon doe ik ook vanaf ik werk. Ook dat vond hij een probleem, terwijl het om een maandelijks bedrag van srd 100 gaat.

[quads id=1]

Wij wonen nu in zijn ouderlijk huis, en de kamer waarin wij slapen lekt al maanden. Ik praat zo vaak erover. Tot vandaag nog. Het is het een zwamp in de kamer wanneer het regent. Ik stress van al die dingen. Moet ik dat ook zelf doen?

anoniem Suriname

Ik heb een goeie baan, ben gestudeerd en ben met instanties bezig voor een koopwoning, die kan ik wel aflossen. Maar het is tot nu toe nog niet gelukt. Ik wil echt weg. Ik wil mijn kind niet langer in zo een omstandigheid laten opgroeien. Want dit is niet hoe het hoort. Mijn kind doet wel zijn best op school, daar ben ik trots op. Ik wil ook graag een voorbeeld zijn voor mijn kind en ook voor mijn stiefkind. Maar op deze manier werkt het wel niet. Soms wil ik opgeven. Gewoon opgeven. Dan ben ik het leven gewoon beu. Dan houdt het maar op denk ik. Maar dan wil ik mijn kind dat niet aan doen. Maar ik word wel moe. Echt moe.

[quads id=1]

Ik kan niet begrijpen dat wij die christenen zijn zo met elkaar leven. Ik weet dat God natuurlijk het goede voorheeft met ons. Maar wij kiezen hoe wij met elkaar leven als mens. Ik bid en bid en bid want men zegt scheiden mag niet, maar dit is geen leven. Soms lijkt het alsof iemand in je leven is om jouw te vertragen/ leven uit je te zuigen/ geestelijk te vernietigen. Ik weet niet maar ben moe hoor.
Misschien kan iemand mij begrijpen. Ik ben niet perfect, maar ik houd van oprechtheid, hou niet van ruzie maken. En sta open voor verandering . Ik zoek naar rust. Ik wil in rust leven.

[quads id=1]

Vanwege mijn werk kom ik met veel mensen in contact en meestal vindt men me lief en vriendelijk, men ziet me lachen en geven mij ook complimenten daarvoor maar niemand weet dat ik dood bloed vanbinnen. Vanwege deze hele situatie kan ik niet mezelf zijn. Thuis ook niet. Ik ben echt moe.
Dat was het beste lezers. Misschien dat iemand raad voor mij heeft. Ik zal heel blij zijn.

Gerelateerde verhalen:

Als ik was gebleven in Paramaribo was mijn dochtertje nu dood vreemde tories

Als ik bij mijn man wegga gaat hij mij doodmaken – anoniem Paramaribo

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig