‘Onzin verhalen over duivelse krachten op Hendrikschool te Paramaribo’ na zelfdoding (video’s)

Hendrikschool Paramaribo

Bonuman of psycholoog?

Hoe moeten de kinderen en de school geholpen worden? “Al die onzinverhalen over duivelse krachten op scholen hebben een zeer negatief effect op onze kinderen en doen hun angstgevoelens nodeloos juist toenemen!” Dat zegt een ouder tegen GFC Nieuws Suriname.

Zijn jullie het hiermee eens? Of moet de school na het (niet het eerste) geval van zelfdoding echt wel een ‘wassie’ nemen? Lees meer hierover in het bericht. Bekijk ook de video’s met het nieuwsbericht over de zelfdoding. Heel emotioneel en zielig. Sterkte aan een ieder

GFC nieuws Suriname vervolgde: “Wij leven al bijna in het jaar 2020 en toch zijn er nog volwassen mensen die rommel uitkraaien over duivels en zwarte magie”, zegt een verontruste moeder van een leerling van de Hendrikschool aan GFC Nieuws.

Ze reageert op de commotie die is ontstaan na de zelfverkozen dood van een leerling van die school.

“Sommige kinderen die het verschrikkelijk geval hebben meegemaakt, hebben psychologische hulp en nazorg nodig. Door steeds te suggereren dat er kwade geesten in het spel zijn, wat de reinste onzin is, worden er juist angstgevoelens aangewakkerd”, weet ze. Zie ook een ander relevant bericht door op deze link te klikken>>GEEN DUIVELSE KRACHTEN OP SCHOOL

Ze doet daarom een beroep op allen om het gezond verstand te laten prevaleren.

“Wij moeten in dergelijke gevallen kiezen voor rust en zorgen voor goede psychologische begeleiding om het trauma en de daaruit voortvloeiende angstgevoelens te verwerken. Wij moeten ons als Surinamers niet zo belachelijk maken met steeds de duivel erbij halen. Het is absurd en zou in deze gevallen verboden moeten worden!”

“Er is iets vreselijks gebeurd en daar moeten wij op een rationele volwassen wijze mee omgaan door de hulp van alleen psychologen in te roepen. Door steeds maar te zeuren over de duivel wek je totaal verkeerde gedachten op bij de kinderen, wat juist een averechts effect heeft”, aldus het dringend advies van de moeder.

Bekijk hier het nieuwsbericht hierover:

Wat zien we op onderstaande video? Een wintiaanval of een kind met verdriet omdat haar schoolgenoot er niet meer is: