Onregelmatigheden in de stroomtoevoer te Charlesburg Paramaribo – EBS Suriname

EBS Paramaribo
Huishoudens maar ook ondernemers te Charlesburg Paramaribo en omgeving zijn het zat! Ze hebben op dit moment te kampen met onregelmatigheden in de stroomtoevoer. Ze hebben hun beklag gedaan. De EBS vraagt hen om geduld te hebben.

[quads id=1]

Dit komt namelijk door rehabilitatiewerkzaamheden. De EBS legt in het volgende bericht uit wat er allemaal gaande is. Geef het door aan belanghebbenden zodat ze hier rekening mee kunnen houden.

[quads id=1]

Starnieuws Suriname schreef eerder het volgende hierover: Weken op rij levert EBS in de weekenden geen stroom aan grote delen van de stad waaronder Nieuw Charlesburg en omstreken. Bewoners en ondernemers klagen steen en been over het monopolistische energiebedrijf. Ze zitten of op de zaterdag of op de zondag urenlang verstoken van het stroomnet. Daar komt nu verandering in: ‘het wordt tijd dat EBS voor het gerecht gesleept wordt,’ aldus Kries Ganesh, eigenaar van bandenservice Ganesh aan de Mispellaan. Lees hier meer

De reactie van de EBS: Frequente stroomonderbrekingen omgeving Charlesburg i.h.k.v. rehabilitatiewerkzaamheden Overheid. In verband met de rehabilitatiewerkzaamheden van de Overheid aan Nieuwe Charlesburgweg is er een beroep gedaan op de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) om het distributienetwerk te verplaatsen. Initieel was het rehabilitaieproject opgedeeld in 3 fasen van enkele kilometers.

[quads id=1]

Er waren in verband met deze werkzaamheden 3 uitschakelingen in dit gebied gepland door de EBS. Echter is door de aannemer besloten om in secties van 400 m te werken. Dit heeft tot gevolg dat de EBS vaker genoodzaakt is om de stroomvoorziening naar dit gebied gepland uit te schakelen zodat de rehabilitatiewerkzaamheden kunnen plaatsvinden.

[quads id=1]

Ook schade die bij graafwerkzaamheden door de aannemer is veroorzaakt, heeft geleid tot een groot aantal storingen in deze omgeving. De EBS begrijpt de last die niet alleen huishoudens, maar ook ondernemers ondervinden door deze situatie en vraagt geduld van de gemeenschap van Charlesburg en omgeving tot de weg volledig gerehabiliteerd is. Afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden van de aannemer, zijn er meerdere uitschakelingen ingepland voor de komende tijd.

[quads id=1]

Deze uitschakelingen worden zoals gebruikelijk vooraf bekendgemaakt via de radio (ABC, SRS, Apintie, Garuda, Radio 10 en Boskopu), via de EBS website (www.nvebs.com) en via facebook op Facebook\nvenergiebedrijvensuriname.

Bron: EBS Suriname Facebook
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland