Gepensioneerden Suralco Suriname krijgen meer pensioen! (video)

Suralco Suriname
Schandalig? Een deel van gepensioneerden moet rondkomen met een pensioen van minder dan SRD 300 per maand. Anderen zelfs met minder dan SRD 200, aangevuld met een AOV-uitkering van SRD 525. Hebben ze daar al die jaren hard voor gewerkt?

[quads id=1]

Goed nieuws voor hen: De rechter heeft besloten: Suralco moet meer aan pensioen uitkeren aan haar gepensioneerde medewerkers. Meer hierover in het bericht. Bekijk ook een oude video over de gepensioneerden. Geef het door aan belanghebbenden.

[quads id=1]

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: GEPENSIONEERDEN SURALCO KRIJGEN MEER PENSIOEN VIA RECHTSZAAK. Suralco moet bijna een derde meer aan pensioen uitkeren aan haar gepensioneerde medewerkers. Dat heeft de kortgedingrechter beslist, bevestigt advocaat Joan Nibte, tegenover de Ware Tijd. Namens bijna vierhonderd gepensioneerde Suralco-arbeiders spande zij een rechtszaak aan tegen de maatschappij en het Suralco Pensioenfonds.

Suralco Suriname
Videostil oude video van ATV over de gepensioneerden

Haar cliënten waren het oneens met de hoogte van het pensioen dat zij in Surinaamse dollars uitgekeerd kregen, omdat dit ondanks de waardedaling van de Surinaamse munt de afgelopen jaren niet werd aangepast. Het gaat om ex-Suralconiërs of hun weduwen of weduwnaars die hun uitkering in Suriname ontvangen.

[quads id=1]

Al enige jaren ontvangen ze, uitgedrukt in Surinaamse valuta, veel minder dan hun ex-collega’s die hun pensioen in het buitenland ontvangen. De pensioeninhoudingen vonden in US dollar plaats, de uitkeringen waren vastgesteld in Amerikaanse dollars, maar de uitkering gebeurde in Surinaamse valuta.

Bekijk hier een oude video omtrent de gepensioneerden:

[quads id=1]

Lees hier het volledige bericht:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/11/05/gepensioneerden-suralco-krijgen-meer-pensioen-via-rechtszaak/

Eerdere berichten:

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/37562

Geschreven door Ivan Cairo
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland