Advocaat vraagt strafvermindering voor verdachte Krakamoord Suriname vanwege hoge leeftijd (video’s)

Moord Suriname
Als hij wist dat hij oud was, da a no musu kiri sma”, reageerden nabestaanden woedend op het verzoek van de advocaat.’

[quads id=1]

Die vraagt namelijk strafvermindering voor de verdachte van de moord waarbij 57-jarige Poetisi en de twintigjarige Zillavana Mangkoeredjo vermoord werden. Verdachte Milton is namelijk al in de 50. Over 30 jaar is hij 80. Moet zijn straf inderdaad minder zijn? Meer in het bericht en bekijk wat video’s omtrent de zaak.

Roofmoord Suriname

[quads id=1]

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Nabestaanden vermoorde Isaak Poetisi woedend om pleidooi advocaat. Familieleden van Isaak Poetisi waren maandag totaal niet blij met het pleidooi van advocaat Frank Truideman. Die vroeg namelijk aan rechter Maureen Dayala om strafvermindering voor zijn cliënt Milton F., die als het brein wordt gezien in de roofmoord op de 57-jarige Poetisi en de twintigjarige Zillavana Mangkoeredjo op 7 juni vorig jaar.

overleden Paramaribo

Dertig jaar

[quads id=1]

Tegen Milton F., een vijftigplusser, heeft officier van justitie Shanta Mahadew een onvoorwaardelijke straf van dertig jaar geëist. Maar dat zal volgens zijn advocaat teveel zijn gezien zijn hoge leeftijd. “San e psa nanga a man disi? Ze moeten hun volle straf uitzitten. Als hij wist dat hij oud was, da a no musu kiri sma”, reageerden nabestaanden boos op het verzoek van Truideman.

overleden Suriname
De doodgeschoten Zillavana
Niet zijn doel

Lees ook: Partner van de doodgeschoten Zillavana: Ik moest platliggen en hoorde nog een schot

De advocaat betreurt dat er doden zijn gevallen tijdens de roofoverval en bracht namens zijn cliënt de condoleances over aan familie en vrienden van de slachtoffers. Maar het was volgens hem niet het doel van de verdachten om mensen te vermoorden.

Patiënt’

[quads id=1]

Ook deze opmerking viel niet in goede aarde bij nabestaanden. Mopperend maakten ze duidelijk dat ze deze condoleances niet accepteren. Truideman zegt dat er ook gekeken moet worden naar de geestestoestand van de verdachte Dion B., die de fatale schoten heeft gelost.

Moord Suriname
Foto’s binnengekomen via app

“Die man is een patiënt van het Psychiatrisch Centrum Suriname. Ik vind het daarom jammer dat de achtergrond van de verdachten niet is onderzocht”, aldus de advocaat. Hij meent dat een straf van dertig jaar het maatschappelijk leven van zijn cliënt in het bijzonder totaal zal vernietigen.

Geen vrijspraak

[quads id=1]

Lees ook: Verdachten roofmoord Suriname horen totale strafeis van bijna 200 jaar (video’s)

Truideman: “Ik ga geen vrijspraak vragen. Ik ga mezelf niet belachelijk maken. Maar ik ga u wel vragen een mindere straf te geven.” Op 18 november zullen nog twee advocaten hun pleidooi voeren.

Bekijk hier wat oude en nieuwe video’s van de roofmoord:

Kijk vanaf 1.42

[quads id=1]

Eerdere berichten:

Meer over brute roofmoord Suriname. Politie heeft meerdere mensen opgepakt

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/11/05/nabestaanden-vermoorde-isaak-poetisi-woedend-om-pleidooi-advocaat/

Schutter van roofmoord Suriname zegt nu dat hij niemand heeft geschoten (video)

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland