Jongen uit Suriname liegt over intiem misbruik buschauffeur

jongen bus Suriname
Heel erg dit: De 48-jarige buschauffeur zat maandenlang in de gevangenis. Hij was opgesloten nadat een schoolhoofd aangifte tegen hem heeft gedaan wegens intiem misbruik.

Een 15-jarige jongen verklaarde dat de chauffeur meerdere keren zijn lid aan heeft geraakt. Hij zegt nu dat hij heeft gelogen. Daarnaast zou hij ook een meisje hebben betast. Het meisje zegt dat de politie haar verklaring heeft verdraaid. Meer hierover in het bericht. Heel erg dit: We zijn snel geneigd kinderen te geloven. Iets wat ook heel goed is, maar ook kinderen kunnen liegen. Wat nu?

Buschauffeur uit Suriname

Starnieuws schreef het volgende: Kantonrechter Lygia Ravenberg heeft C.S. op de zitting van vrijdag in vrijheid gesteld. Een schoolhoofd had aangifte tegen C.S, die schoolbuschauffeur is, gedaan. Ze had gehoord dat C.S een 15- jarige leerling meerdere keren aan zijn lid had aangeraakt.

Haar borsten

Ook zou hij hebben gepoogd een 18- jarige leerlinge haar borsten aan te raken. De rechter heeft deze twee leerlingen gehoord als getuigen. Vervolgens besloot de magistraat de verdachte voorlopig in vrijheid te stellen.

De 18- jarige leerlinge getuigde dat de politie haar verklaring heeft verdraaid. Ze zou juist de politie willen overtuigen dat hij misschien per ongeluk aan haar arm kwam, vanwege de krappe ruimte in de bus. Volgens het meisje heeft politie Suriname haar voorgehouden dat het dan om een poging ging.

Niet waar

Ook op vragen van het Openbaar Ministerie blijft zij volharden dat haar verklaringen bij de politie niet de juiste weergave waren van het gebeuren.
Advocaat Arjen Ramlakhan die waarnam voor zijn kantoorgenoot Irvin Kanhai, voelde zich genoodzaakt de rechter te vragen om de officier te interrumperen, nadat ze de getuige vroeg waarom ze nu ineens anders verklaarde, terwijl alle andere getuigen haar eerdere verhaal bevestigden.

Andere getuigen

“Mevrouw de rechter het is een onwaarheid hetgeen de officier de getuige voorhoudt. Er zijn ook andere getuigen, medestudenten, die bij de politie verklaarden nooit zulks gedrag van de verdachte te hebben waargenomen,” hield Ramlakhan de magistraat voor.

Ook de 15- jarige leerling die had verklaard dat hij meerdere keren aan zijn lid was aangeraakt, kwam tijdens zijn verhoor terug op zijn verklaring. Hij zei dat hij had gelogen voor de verdachte, omdat hij streng tegen hen is. De rechter gelastte de onmiddellijke invrijheidstelling van de verdachte.

Onschuldig vast

“Ik zit zomaar drie maanden onschuldig vast,” zei de emotionele verdachte aan de kantonrechter. Advocaat Ramlakhan zegt desgevraagd aan Starnieuws dat de 48- jarige verdachte vanaf het begin zeer emotioneel was en steeds heeft ontkend dat hij de feiten heeft gepleegd. “Nu de zogenaamde slachtoffers terug zijn gekomen op hun respectieve verklaringen, ligt een vrijspraak voor de verdachte in het verschiet”, meent Ramlakhan. De zaak is uitgesteld naar 6 december. Op deze zitting zullen andere getuigen worden gehoord.

Bron:

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/55382

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland