Moeder uit Suriname zit in Belgische cel en heeft psychische hulp nodig

moeder Suriname
“Ik was emotioneel gebroken. Ik bied iedereen mijn excuses aan” Zegt de 49 jarige moeder uit Suriname tegen de Belgische jeugdrechter.

[quads id=1]

Haar zoontje van 3 is van haar afgepakt omdat ze denken dat ze hem niet kan opvoeden. Ze heeft zichzelf daarna schandalig misdragen. Lees in het bericht wat ze allemaal heeft gedaan. Is deze moeder gewoon ogrie en lastig of is ze werkelijk niet goed bij haar hoofd?

[quads id=1]

Moeder uit Suriname

HLN.BE schreef het volgende hierover: Een vrouw uit Suriname heeft het te bond gemaakt op de jeugdrechtbank in België. De 49-jarige vrouw stond vorige maand terecht voor bedreigingen aan het adres van het personeel van de Kortrijkse jeugdrechtbank en een jeugdrechter, en voor belaging en een valse bommelding. “Ik was emotioneel gebroken. Ik bied iedereen mijn excuses aan”, klonk ze berouwvol.

[quads id=1]

Beter huis

Sinds Mercy R. uit Suriname in mei 2016 een tweede zoontje op de wereld zette, maakten specialisten in België zich zorgen om de opvoedingssituatie van het kind. De jeugdrechter werd ingeschakeld om het zoontje uit huis te plaatsen. Dat maakte Mercy R. razend. Maandenlang terroriseerde ze het personeel van de jeugdrechtbank met dreigtelefoontjes. Op 21 mei 2019 belde ze maar liefst 18 keer naar de jeugdrechtbank.

Ook de jeugdrechter die over het lot van haar zoon moest beslissen, kreeg het hard te verduren. De rechter kreeg de lelijkste verwensingen naar het hoofd geslingerd. In een telefoontje dreigde ze er zelfs mee een bom onder het gerechtsgebouw van Kortrijk te leggen.

Berouw

Mercy R. en haar zoontje waren lange tijd spoorloos, tot ze in Antwerpen op een woonboot bij een schipper werd ontdekt tijdens een huiszoeking.

[quads id=1]

Sinds 26 mei verblijft de vrouw in de cel. Ze lijkt ondertussen wel tot inkeer te zijn gekomen en stuurde een brief met excuses naar de Kortrijkse jeugdrechter en het personeel op de jeugdrechtbank. “Ik besefte niet dat ik ziek was en hulp nodig had”, vertelde Mercy R. aan de voorzitter van de rechtbank in Ieper, die speciaal voor deze zaak vanuit Ieper naar Kortrijk was gekomen. “Ik schaamde me ervoor dat ook mijn tweede zoontje geplaatst zou worden. Nu zie ik in dat de hulp en de plaatsing goedbedoeld waren.

Bij haar broer in Nederland

moeder Suriname

Mijn zoontjes zitten nu samen bij mijn broer in Nederland en daar ben ik dankbaar voor. Ik ben geen slechte moeder, mijn zoontje liep nooit gevaar.”

[quads id=1]

De 49-jarige Surinaamse vrouw moet door een psychiater onderzocht worden. Op basis van het verslag van dat onderzoek zal dan beslist worden of Mercy R. psychisch gestoord is en opgenomen moet worden. Zelf vindt ze ook dat ze niet in de cel thuishoort. Een voorlopige vrijlating lijkt ook problematisch, aangezien ze geen vast adres heeft.

Bronnen

Lees meer hierover bij de volgende bronnen:

https://www.hln.be/in-de-buurt/kortrijk/vrouw-belaagt-jeugdrechter-die-zoontje-liet-plaatsen-internering-gevraagd~a5f34ec3/

https://www.hln.be/in-de-buurt/kortrijk/psychiater-moet-surinaamse-onderzoeken-na-bedreigingen-bommelding-en-belaging-jeugdrechter-en-rechtbankpersoneel~aa1797af/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland