Baby kondigt zich aan op de snelweg – Nederland

baby Nederland

Leuk en spannend FamilieNieuws uit Nederland. Een vrouw is vandaag bevallen in Nederland. Ja, dat gebeurt toch elke dag? Nee deze bevalling was heel erg bijzonder.

[quads id=1]

De vrouw is bijna op de A2 snelweg bevallen van een zoon. In het bericht meer informatie. Wat een stress. 1 tip: Wacht niet tot het laatste moment om naar het ziekenhuis te gaan. Soms heb je het niet in de hand want een bevalling kan heel snel gaan.

[quads id=1]

1Limburg schreef het volgende hierover: Een zwangere vrouw is zondagmiddag bijna op de vluchtstrook van de snelweg A2 bevallen van een zoon.

baby Nederland

De bevalling was in alle heftigheid begonnen toen de vrouw met haar partner over de snelweg richting Maastricht reed.

Vluchtstrook

[quads id=1]

De partner zag geen andere optie dan de auto langs de snelweg op de vluchtstrook stil te zetten en het alarmnummer te bellen. Terwijl hij telefonisch instructies kreeg van een medewerker van de meldkamer, werden er met spoed meerdere ambulances, politiewagens, brandweer en een weg inspecteur naar de plek gestuurd.

Rijkswaterstaat sloot een rijstrook af zodat het verkeer op veilige afstand de auto kon passeren en er ruimte ontstond voor de hulpdiensten.
Parkeerplaats hotel
Na ongeveer vijf minuten kwam de eerste politiewagen ter plaatse. De agenten hebben de vrouw direct met haar auto naar een parkeerplaats van een nabijgelegen hotel verplaatst, omdat de situatie te onveilig was.

Medewerkers van het hotel waren gealarmeerd en kwamen direct met handdoeken en water naar buiten.

Agenten assisteren
[quads id=1]

De agenten hielpen bij de bevalling en kregen daarbij begeleiding via de portofoon. “Niet veel later werd op de parkeerplaats van het hotel, te midden van een groot aantal hulpverleners, een gezond jongetje geboren”, laat het Operationeel Centrum Politie Limburg op Facebook weten.

[quads id=1]

Zowel moeder als kind maken het goed. Ze zijn samen naar het ziekenhuis gebracht. “Het kleine mannetje zal het zelf nog niet in de gaten hebben, maar hij heeft van een grijze regenachtige dag voor alle betrokken centralisten en hulpverleners ter plaatse een prachtige dag gemaakt.”

Bron:
https://www.1limburg.nl/vrouw-bevalt-van-gezonde-zoon-langs-snelweg-a2

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland