Uitgebreide video reportage over 16-jarige uit Suriname die hand verliest tijdens het werk (video)

jongen Suriname
Op het moment dat de jongen zijn hand in de machine stopte, schakelde de andere medewerker het apparaat aan en werd zijn arm verbrijzeld. Weg was zijn rechterhand!

[quads id=1]

‘Tek a SRD 30.000 anders yu now fen neks‘ . SRD 30.000 werd er vermoedelijk geboden aan de familie om de zaak ‘in de doofpot te stoppen’. Was een politieman hierbij betrokken? Intussen is de Chinese bedrijfseigenaar naar het buitenland vertrokken. Meer uitgebreide informatie in de video. De jongen vertelt zelf precies wat er is gebeurd. Wat nu? Gelukkig zijn er mensen die hem helpen.

Lees ook: Gezin van 5 dakloos geworden door enorme brand in Suriname – woning was NIET verzekerd (deel de video)

[quads id=1]

Jongen uit Suriname

Marowijne nieuws schreef het volgende hierover: Op het moment dat Poetisi zijn hand in de machine stopte, schakelde de andere medewerker het apparaat aan en werd zijn arm verbrijzeld. De eigenaar van het bedrijf bracht de gewonde jongen zelf naar het ziekenhuis.

Volgens de Surinaamse krant de Ware Tijd wilde het bedrijf met SRD 30.000 aan de familie de zaak afdoen, maar het geld werd geweigerd. Een politieman zou de jongen daarbij gemanipuleerd hebben. Intussen is de Chinese bedrijfseigenaar naar het buitenland vertrokken.

[quads id=1]

Lees ook: 3-jarige jongen met hersentumor in de steek gelaten door zijn vader. Wanhopige moeder uit Paramaribo vertelt haar verhaal aan 1 voor 12 (video)

Foundation

De Gonini foundation is naar voren gestapt toen zij hoorde hoe het bedrijf en de politie de jongen hebben geprobeerd te manipuleren. Met de woorden ‘Tek a SRD 30.000 anders yu now fen neks‘ werd deze jongeman die het voor de rest van zijn leven zonder z’n rechterhand moet doen, gedwongen om de eenmalige tegemoetkoming van het bedrijf zonder meer te accepteren.

[quads id=1]

jongen Suriname

Recht zegevieren

Dankzij het ingrijpen van de foundation uit Suriname is het niet zover gekomen. Zij hebben de zaak overgenomen om met alle middelen die zij ter beschikking hebben, waaronder een advocaat, voor deze jongeman te vechten zodat het recht zal zegevieren.

[quads id=1]

Wordt betaald

Intussen is bekend dat Shamar Poetisi een prothese krijgt die wordt betaald door Siegfried Jalink, die sponsor is van de foundation. Zodra de wond genezen is gaat de zestienjarige jongen met zijn moeder Marilva Brewster naar de Verenigde Staten waar Jalink woont. Hij betaalt niet alleen de prothese en behandeling, maar ook de de reis en het verblijf aldus dWT.

Bekijk hier de video van In de branding:

Lees ook: Jongeman uit Suriname geeft spullen weg aan de Waterkant te Paramaribo (video)

Bron: Marowijne nieuws en Gonini Foundation Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland