Politie schiet gewapende inbreker neer – politie Suriname

vakantie Paramaribo

De politie heeft een 32-jarige inbreker neergeschoten in Suriname. Hij zou kort daarvoor een inbraak hebben gepleegd.

[quads id=1]

Toen de politie hem aantrof wilde hij vluchten. De politie was na een aantal waarschuwingsschoten genoodzaakt om gericht te schieten. Wanneer gaan ze het leren: Als de politie zegt stop, dan moet je stoppen. Meer informatie in het officiële politiebericht. De politie is nog opzoek naar zijn kompanen.

[quads id=1]

Politie Suriname

RBTP en Surveillance Dienst regio Midden houden inbreker aan. Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) en de Surveillance Dienst van regio Midden hebben op dinsdag 29 oktober de 32-jarige Richano A. aangehouden kort nadat hij een inbraak moet hebben gepleegd op een woonadres in het ressort Santo Dorp.

[quads id=1]

Vluchten

Via het Command Center werd de dievenmelding gelanceerd. De surveillance dienst van de Politie Regio Midden en het RBTP speelden in op de melding en deden het woonadres aan. Bij het zien van de politie eenheden kozen de twee inbrekers het hazenpad met achterlating van hun breekwerktuigen en goederen die zij reeds hadden klaar gezet om mee te nemen.

[quads id=1]

De politieambtenaren kamden het gebied uit op zoek naar de vluchtende criminelen. Na enige tijd werd een van de inbrekers, die naderhand Richano, A. zou blijken te zijn, gesignaleerd door de politie. Ondanks sommaties om te blijven staan en afgevuurde waarschuwingsschoten zette Richano zijn vlucht voort. Er werd toen gericht geschoten op Richano. Bij die gelegenheid liep hij een schotverwonding op aan zijn rechterbeen waardoor hij niet verder kon vluchtten.

Bij fouillering is op Richano een vuistvuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Hij had ook een schouder tas bij zich. In zijn schoudertas zijn onder andere twee mobiele telefoontoestellen, een goudkleurige polshorloge en een gouden hanger aangetroffen. Deze goederen zijn hangende het onderzoek in beslag genomen omdat het vermoeden bestaat dat die van misdrijf afkomstig zijn.

[quads id=1]

Richano is vervolgens per ambulance overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis om medisch behandeld te worden. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld. Zijn kompanen zag kans weg te komen en is nog voortvluchtig. Intussen heeft de huisbewoner aangifte gedaan. Het verder onderzoek is overgedragen aan de Recherche van Regio Midden.

Bron:

https://www.politie.sr/rbtp-en-surveillance-dienst-regio-midden-houden-inbreker-aan/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland