50 vliegtuigen van Boeing aan de grond gehouden nadat er scheurtjes zijn ontdekt (video)

KLM vakantie
Weer probleem Boeing, scheurtjes in een van de populairste vliegtuigen ontdekt. Wereldwijd worden 50 toestellen van Boeing aan de grond gehouden.

[quads id=1]

In Nederland zijn KLM en TUI fly de grootste gebruikers van de 737NG. Beide luchtvaartmaatschappijen zeggen dat er geen scheurtjes zijn aangetroffen. Meer informatie en een video erover in het bericht.

[quads id=1]

Vliegtuig boeing

RTL Nieuws Nederland schreef het volgende: De Amerikaanse toezichthouder FAA eist extra inspecties bij de Boeing 737 NG nadat er bij een klein aantal vliegtuigen van dat type scheurtjes bij de vleugelbevestiging zijn ontdekt.

Volgens de inspectie kan een onderdeel dat de vleugels met de romp van het vliegtuig verbindt, barsten.

‘Geen incidenten’

[quads id=1]

Boeing heeft dat nieuws bevestigd, na berichtgeving in verschillende media. De vliegtuigmaker stelt verder dat er geen incidenten zijn geweest met toestellen die momenteel worden gebruikt.

KLM vliegtuig

Het defect zou ontdekt zijn bij vliegtuigen die een onderhoudsbeurt ondergaan.

[quads id=1]

Populair vliegtuig

De toezichthouder wil nog niet zeggen hoeveel vliegtuigen er gecontroleerd moeten worden. Ook Boeing houdt de lippen tot nu toe stijf op elkaar.

Een van de populairste vliegtuigen. De 737 Next Generation is een van de populairste vliegtuigen in de wereld.

Dodelijke crash

Het probleem speelt niet bij de 737 Max. Dat toestel staat al maanden aan de grond na twee dodelijke crashes waarbij honderden mensen om het leven kwamen. De ongelukken gebeurden in Indonesië (2018) en Ethiopië (2019).

[quads id=1]

Nederland

In Nederland zijn KLM en TUI fly de grootste gebruikers van de 737NG. Beide luchtvaartmaatschappijen lieten eerder deze week aan Luchtvaartnieuws.nl weten dat bij inspecties aan hun vliegtuigen geen scheurtjes zijn aangetroffen.

Video:

Bron:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/4864771/weer-probleem-faa-toezichthouder-bij-boeing-scheurtjes-737-ng

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland