Vader uit Paramaribo gaat 5 jaar de bak in voor doden bloedeigen baby

baby Pramaribo
Gevallen, geslagen, gebeten, dood geschud etc. Het is telkens iets anders. Maar het is een feit dat de schattige baby dood is. En dat komt door haar bloedeigen vader. Misselijkmakend.

[quads id=1]

Een huilende Shafiek uit Paramaribo heeft zijn straf aangehoord. 5 jaar gevangenisstraf. Moeder Warsha is vrijgesproken. De baby had een paar maanden voor haar dood al breuken in haar beentjes en armen. Misschien werd het arme kind al vanaf haar geboorte mishandeld? Meer informatie over de wrede dood van het meisje in het bericht. 5 jaar en vrijspraak voor de dood van een baby? Klopt dat wel?

[quads id=1]

Vader uit Paramaribo

Lees ook: Meer over de vader uit Paramaribo die zijn eigen baby doodsloeg (video)

Dagblad Suriname schreef het volgende: 5 jaar voor dood schudden baby. “Ik ga mijn eigen kind toch niet van het leven beroven”. Shafiek B. uiyt Paramaribo hoorde gisteren een straf van 5 jaar aan voor de dood van de 5 maanden oude baby.

[quads id=1]

baby Pramaribo
De baby en ouders
Ernstige verwondingen

Deskundigen hebben vastgesteld dat het kind op 17 februari van dit jaar als gevolg van het ‘shaken’ syndroom en hersenletsel is overleden. Het was niet de eerste keer dat het kind ernstige verwondingen had opgelopen. Op 28 oktober 2018 had het kind al een bovenbeenfractuur en fracturen aan de arm opgelopen.

Eerdere fracturen

De verdachte verklaarde dat in het laatste, fatale geval de baby uit zijn handen in de douche was gegleden en dat het daardoor de fracturen had opgelopen. Om het kind weer bij de positieven te krijgen, is er toen flink heen en weer geschud, zo luidt de verklaring. Ook de bijtafdrukken hebben een verklaring. Dat was in een poging om de baby wakker te krijgen.

[quads id=1]

Ik ben toch niet gek?

Maar rechter Marie Mettendaf achtte wettig en overtuigend bewezen dat er zeer roekeloos met het kind is omgegaan. Dat was niet alles. “Volgens het psychologisch rapport is er iets mis met u. U moet behandeld worden”, zei de rechter. Volgens de magistraat is anders de kans op herhaling groot. De verdachte barstte in tranen uit en schreeuwde.

[quads id=1]

“Ik ga mijn eigen kind toch niet van het leven beroven. Ik ben toch niet gek.” De moeder, Warsha B., werd vrijgesproken.

Lees ook: Video: Moeder vertelt over de dood van 5 maanden baby Riley B. ~ Paramaribo

Eerdere berichten:

Update: 5 maanden baby Riley Bhaggan overleden in het ziekenhuis

Meer over de dood van baby Riley – ze overleed in AZP Paramaribo na zware mishandeling door vader (video)

Bron: Dagblad Suriname
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland