Meisje uit Suriname: ‘Mijn stiefvader heeft me ontmaagd toen ik 12 was’

politie Paramaribo
2 dochters hebben hun stiefvader aangeklaagd vanwege intiem misbruik. 1 van de meisjes zegt dat hij haar heeft ontmaagd. Er is 3 jaar tegen hem geëist

Omdat de meisjes de aanklacht wilden intrekken is niet iedereen het eens met de strafeis. Maar misschien wilden ze dat omdat ze bang waren voor hun moeder. Die was boos geworden en heeft hen bedreigd. Waarom zou een moeder zoiets doen? Is haar vriendje toch onschuldig? Of kiest ze gewoon zijn kant?

Stiefvader uit Suriname

De Ware Tijd schreef het volgende hierover: Ontuchtverdachte kijkt aan tegen drie jaar celstraf. “Ik hou van ze en ik zie ze als mijn eigen kinderen; ik zou zoiets nooit doen”, verklaarde Owen S. dinsdag in zijn laatste woord tegenover rechter Duncan Nanhoe. De verdachte zou van 2014 tot en met 2019 zijn stiefdochters intiem hebben misbruikt. Eén van de slachtoffers beweert dat hij haar heeft ontmaagd toen ze twaalf jaar oud was.

3 jaar strafeis

Lees ook: Kind: “Hij heeft het ook met een sopropo en een boulanger gedaan”

Hoewel S. vanaf zijn aanhouding in mei steeds heeft ontkend, acht officier Reshna Jhinkoe de aangeleverde bewijzen tegen de man overtuigend. Ze heeft daarom een onvoorwaardelijke straf van drie jaar geëist. Advocaat Krish Bhoendie is het totaal niet eens met het strafvoorstel tegen zijn cliënt. Hij wees erop dat de getuigen niet consistent waren in hun getuigenverklaringen.

Moeder zou ze uit huis zetten

Het feit dat de twee slachtoffers de zaak kort na hun aangifte weer probeerden in te trekken, spreekt volgens hem boekdelen. Jhinkoe merkte op dat de aangifte niet zomaar is ingetrokken. Dat gebeurde nadat de moeder van de slachtoffers tegen de meisjes tekeer was gegaan. Zij heeft haar dochters bedreigd dat zij hen uit huis zou zetten.

Bewijs

Lees ook: Stiefvader met boegroes ontkent omgang in achterwerk van 10-jarige – Suriname

Op de rechtszitting hebben de meisjes geen belastende verklaringen tegen Owen S. afgelegd. “De verklaringen van deze mensen zijn onbetrouwbaar. Ik vraag me af of dat echt het bewijs is voor het Openbaar Ministerie”, benadrukte Bhoendie. “Als er twijfels zijn, moeten die in het voordeel van de verdachte zijn. Er is meer nodig om tot overtuigend bewijs te komen. Is het strafrecht daarvoor geschreven?” vroeg hij zich af. De rechter doet op 19 november uitspraak.

Dagblad Suriname schreef het volgende hierover:
De moeder zou de verdachte op heterdaad hebben betrapt en daarbij water op de verdachte hebben gegooid. De man blijkt hiv besmet te zijn en staat dan ook terecht voor het misbruik van de stiefdochters tot 2017 en daarna voor het misbruik tot 2019, omdat ze in een andere leeftijdscategorie vielen. De moeder verklaarde echter dat de dochters jokken, omdat ze haar man willen afpakken. Ze zouden ook uit zijn op het geld van de man. Het blijkt dat ook een nichtje is misbruikt vanaf haar 9e jaar.

Gerelateerde verhalen:

Kind: “Hij heeft het ook met een sopropo en een boulanger gedaan” ~ Paramaribo

Meer over de politieman die verdacht wordt van misbruik 15-jarig nichtje ~ Suriname

Stiefvader uit Suriname gaf zijn stiefdochtertje de pil om niet zwanger van hem te worden

18-jarige uit Paramaribo heeft bloedeigen nichtje van 5 jaar ‘ontmaagd’

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/10/30/ontuchtverdachte-kijkt-aan-tegen-drie-jaar-celstraf/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland