Raynold hoopte eerder vrij te komen om voor zijn zoon te zorgen – over de moord op Monaliza Maynard uit Paramaribo,

Maynard Paramaribo

Eindelijk!! Er is duidelijkheid in de zaak. Raynold G. die zijn ex en moeder van zijn zoon Monaliza Maynard op wrede wijze heeft vermoord, is gisteren veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf.

[quads id=1]

Hoewel Raynold schuld heeft bekend, hoopte hij op minder straf. Hij wilde namelijk graag nog voor zijn zoon zorgen. In het bericht meer informatie hierover. Zullen de nabestaanden hier vrede mee hebben? Wij van FamilieNieuws wensen hen heel veel sterkte met het verlies.

[quads id=1]

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende hierover: 25 jaar cel voor moord op Monaliza Maynard. Raynold G. die in 2018 Monaliza Maynard uit woede van het leven heeft beroofd, is gisteren veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf. Hij hoorde kalm het vonnis aan, dat werd uitgesproken door rechter Marie Mettendaf.

Officier van justitie, Bibian Tjin Liep Shie had op 14 oktober dertig jaar geëist. De verdachte vroeg de rechter daarop om een mildere straf. Hij hoopte minder lang te zitten zodat hij na zijn straf voor zijn zoon zou kunnen zorgen. G. bekende overigens schuld en zei dat hij uit woede de vrouw om het leven heeft gebracht omdat ze ruim een pond yami van hem had verduisterd.

Wat Raynold G. ook dwars zat, is dat zijn ex-partner Monaliza een relatie met een andere man had. Hij had met haar afgesproken in Paramaribo-Noord om zaken uit te praten. Tijdens die ontmoeting heeft hij haar gewurgd. Toen de vrouw na korte tijd niet meer reageerde, overgoot hij haar met benzine uit de tank van haar bromfiets.

[quads id=1]

Haar lichaam stak hij in brand. Een dag later ging hij kijken of het helemaal was verbrand. De overblijfselen, waaronder het hoofd van het slachtoffer, heeft hij meegenomen en iets verder, op een afgelegen donkere plek aan de Anamoestraat, weggegooid.

[quads id=1]

Raynold G. vertelde tijdens de zitting van 14 oktober dat hij een trauma heeft overgehouden aan wat hij gedaan heeft. Hij zei dat hij de vrouw niet opzettelijk vermoord had. De verdachte vroeg de rechter en officier van justitie om vergiffenis en smeekte om een kans om weer een plek in de samenleving te krijgen. Op dat moment reageerden mensen in het publiek afkeurend en vervolgens viel er een opvallende stilte.

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/10/29/25-jaar-cel-voor-moord-op-monaliza-maynard/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland