Familiedrama – Opa opgesloten nadat kindje 40 meter naar beneden valt tijdens cruise vakantie – Amerika (video’s)

vakantie Amerika
Wauw, dit was echt een horrorvakantie. Een kindje uit Amerika is overleden tijdens een cruisevakantie met haar familie. Ze was samen met opa op de elfde verdieping aan het spelen toen ze uit een open raam te pletter viel.

Opa is opgesloten, maar de familie vindt dat de cruisemaatschappij verantwoordelijk is. Meer informatie in het verhaal en bekijk ook de video’s erover. Je vader past op je kindje en je krijgt een dood kindje terug. Zou jij je vader laten opsluiten? Of kan hij hier niets aan doen? Heel moeilijk dit.

De Stentor schreef het volgende hierover: Opa aangehouden voor doodslag na fatale val van kleindochtertje op cruiseschip. De opa van de Amerikaanse Chloe Wiegand, het 1,5-jarige meisje dat in juli uit een openstaand raam op een cruiseschip viel en de dood vond, is in Puerto Rico aangeklaagd voor doodslag.

Aan het spelen

Salvatore Anello was aan het spelen met het meisje in de speelruimte. De ouders, Alan en Kimberly Wiegand, wijzen zelf met een beschuldigende vinger naar de cruisemaatschappij.

Het was een afschuwelijk vakantiedrama voor de familie Wiegand uit Amerika. Opa Salvatore ‘Sal’ Anello was op de elfde verdieping van de in de haven van San Juan, Puerto Rico, aangemeerde Freedom of the Seas aan het ravotten met de kleine Chloe.

Open raam

Anello zette het meisje op de railing bij een glazen muur, zo dacht hij, maar één schuifraam stond open. Toen Chloe haar evenwicht verloor, viel ze veertig meter naar beneden. Volgens de familie had Chloe aan haar opa gevraagd haar op te tillen, zodat ze op het glas kon bonken.

Justitie in Puerto Rico verwijt Anello nalatigheid, omdat hij zijn kleindochter in de buurt van het open raam liet komen. Anello werd gisteren aangehouden op verdenking van onvrijwillige doodslag. De borgsom bedraagt 80.000 dollar (72.000 euro). De grootvader was na de dood van zijn kleindochtertje ontroostbaar.

Zout in de wond

Annelo huilde onophoudelijk en bleef herhalen dat hij dacht dat hij de peuter bij een glazen wand had geplaatst. ,,Dit strooit zout in de open wond van de familie”, zegt de advocaat van de familie, Michael Winkleman, die intussen een klacht voorbereidt tegen rederij Royal Caribbean.

De familie Wiegand vindt het feit dat er een raam open stond op de elfde verdieping onverklaarbaar en de verantwoordelijkheid van de cruisemaatschappij. De onderneming beweert dat het venster open stond om de speelruimte te ventileren. ,,Dit was een tragisch ongeval”, aldus Winkleman. ,,Het enige wat de familie wil, is dat dit nooit gebeurd was.’’

Familiedrama

De advocaat wacht intussen nog altijd op de beelden die de bewakingscamera’s op het cruiseschip zouden hebben gemaakt van het drama. Op 20 november moet Anello voor de rechter verschijnen op de inleidende hoorzitting

Bekijk de verschillende video’s hierover: