Mooie afsluiting Pride Month Suriname met Pride Walk te Paramaribo (veel foto’s en video’s)

pride walk Paramaribo Suriname
Sranan doet het weer!! De Pride Month is zaterdag succesvol afgesloten met de Pride Walk en een groot feest in Paramaribo. Honderden personen hebben meegedaan aan de loop.

[quads id=1]

De organisatie is dik tevreden met de deelname. Meer informatie in het bericht. Kijk ook naar de vele mooie foto’s en video’s die we hebben verzameld. “homofilie een ziekte” Dat heeft een parlementariër ooit gezegd. Toch zien we een hoop blije en gezonde gezichten. Waren jullie er ook bij?
[quads id=1]

Starnieuws Suriname schreef het volgende hierover: De Pride Month Suriname is zaterdag afgesloten met de Pride Walk en een groot feest in Paramaribo. Honderden personen hebben meegedaan aan de loop. De organisatie is zeer tevreden. “Dat zegt mij dat meer mensen zichzelf gaan accepteren en dat de samenleving de LGBT-gemeenschap snapt,” merkt Mitchel Sewkaransing op. Hij is voorzitter van het platform.

[quads id=1]

De Pride Month, de hele maand oktober, is bedoeld om het bewustzijn over de LGBT-gemeenschap te vergroten. “Maar het is ook om de LGBT te wijzen dat ‘zo zijn’ gewoon totaal normaal is,” vult Sewkaransing aan. Het platform is in 2011 opgericht na uitspraken van toen BEP-parlementariër Ronny Asabina. Hij stelde dat “homofilie een ziekte is die met wortel en tak uitgeroeid moet worden.” Ondertussen is de derde Pride Month achter de rug. De groep is begonnen met een dag, dat werd een week en nu is het een hele maand van activiteiten.

[quads id=1]

pride walk Paramaribo Suriname

“De loop is ere eigenlijk ook om de parlementariërs te wijzen dat de samenleving er ready voor is,” geeft Sewkaransing aan. “Hoe groter de groep, hoe duidelijker het wordt dat de samenleving ready is voor gelijke rechten. Elk jaar neemt het aantal deelnemers toe. Men support ons, vandaar dat men komt meedoen.” Bedrijven en politieke partijen, PALU en VHP, hebben de hele maand de regenboog vlag bij hun gebouwen laten wapperen. Er is is ook een vlag aangeboden aan De Nationale Assemblee.

[quads id=1]

“Neem je tijd,” zegt Sewkaransing aan de mensen die ‘nog in de kast’ zitten. “Jij kent jouw omgeving het best. Jij weet het best hoe je vrienden, je ouders, je familie in elkaar zitten. Ga niet gehaast uit de kast, neem gewoon je tijd. Kijk wanneer jij ready bent, kijk wanneer je omgeving er ready voor is.”

Bekijk hier de verschillende foto reportages van bekende en onbekende fotografen:

[quads id=1]

[quads id=1]

[quads id=1]

[quads id=1]

[quads id=1]

Kijk hier voor meer informatie foto’s en video’s
https://www.facebook.com/PRIDEMonthSuriname/

Geschreven door René Gompers
foto’s van Miik Martorell, Jessica de Vries, Rashad Taus, Tropical Beauties Suriname en Helio Phoeli
Bron:

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/55283

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland