Humphrey ‘Ommie’ Omzigtig uit Paramaribo kan de dood van zijn vrouw Sharda moeilijk verwerken

humphrey omzigtig Paramaribo
Ze zei: “Papa, auto heeft mama aangereden.” Ik sprong op mijn fiets, en wat ik daar zag, was onbeschrijflijk”

[quads id=1]

‘Ommie’ uit Paramaribo had een gelukkig gezinsleven. Alles compleet. Totdat zijn vrouw dodelijk wordt aangereden. Hij kan het nog steeds geen plekje geven.. Ja, hij krijgt geld, maar wat hem echt pijn doet: De vrouw die het ongeluk heeft veroorzaakt heeft nooit haar excuses aangeboden. De familie is nooit langs geweest om zich te verontschuldigen. En dat doet echt pijn. In het bericht meer over zijn verdriet en lees wat hij met het geld van die vrouw doet. Dat is heel erg nobel van hem. Waarom biedt deze vrouw niet gewoon haar excuses aan, het is toch een kleine moeite?

[quads id=1]

Waterkant Paramaribo

Eerder bericht: Het was een nationale feestdag: 1 mei 2014. Sharda Omzigtig ging samen met hun toen dertienjarige dochter voor een wandeling naar de stad in de buurt van de Waterkant waar haar man werkt. “Ze kwam even naar me toe en we gaven mekaar de gebruikelijke bosi en brasa.” De vrouw besloot om verder te lopen naar Fort Zeelandia. “Ze waren nauwelijks een halfuur vertrokken of ik werd gebeld door mijn dochter. Ze zei: “Papa, auto heeft mama aangereden.” Ik sprong op mijn fiets, maar dacht aan niets ernstigs.” Omzigtig heeft naderhand begrepen dat zijn vrouw het meisje nog net heeft kunnen wegduwen. “Wat ik daar zag, was onbeschrijflijk.” Het wordt even stil. Hij staart in het niets en slikt, terwijl hij zijn tranen probeert te bedwingen. “Het laatste wat ze zei was dat ze heel veel pijn had. “Het werd toen al duidelijk dat ze het niet zou overleven.”

SRD 9000

De Ware Tijd Suriname schreef onlangs het volgende hierover: Humphrey Omzigtig heeft vrijdag een cheque van SRD 2.750 gedoneerd aan ‘s Lands Hospitaal. “Omdat ik daar ben geboren”, zegt hij over de keus van het ziekenhuis. ‘Ommie’ is van plan in totaal SRD 9.000 te schenken aan het hospitaal. “Mi no man gebruik a moni gi mi srefi”, verduidelijkt hij. Verpleegkundig directeur Suze Holband nam de cheque in ontvangst.

[quads id=1]

Ze reed achteruit

Het geld krijgt hij na een gerechtelijk vonnis van een vrouw die zijn echtgenote Sharda op 1 mei 2014 aanreed bij het achteruitrijden. Een half uur daarna gaf ze de geest. Zijn dochter ontsnapte aan de dood. De weduwnaar koos ook voor ’s Lands Hospitaal, omdat de veroorzaker die zijn gezinssituatie voorgoed veranderde daar werkt. Het ziekenhuis mag zelf bepalen waar het geld aan wordt besteed.

humphrey omzigtig Paramaribo

[quads id=1]

Geen excuus

Een kleine vijf en een half jaar na de dood van zijn echtgenote zit Omzigtig nog steeds ermee. Het steekt hem dat de veroorzaker geen excuses heeft aangeboden. “Voor de rechter bood ze haar verontschuldigingen aan, maar ze zei dat het kwam door de remmen, terwijl ze gewoon niet heeft opgelet. Dat is voor mij geen echt excuus. Ik heb daar geen vrede mee. De familie is ook nooit bij ons geweest om zich te verontschuldigen en dat doet pijn.”

[quads id=1]

Omzigtig haast zich te zeggen dat hij niet op wraak uit is, maar wel verlangt naar “menswaardige excuses”. Hij voegt toe: “Het zou goed zijn voor haar en mij.” Hij vindt dat de rechter de vrouw had kunnen zeggen dat zij haar verontschuldigingen moest aanbieden. Dat is volgens hem niet gebeurd.

[quads id=1]

Ingehouden

Wel werd bepaald dat de veroorzaker de weduwnaar SRD 9.000 moet betalen. Volgens hem wordt er maandelijks SRD 200 van de vrouw ingehouden. Hoewel hij zegt alle kosten van zijn overleden echtgenote uit eigen zak te hebben betaald, wenst hij het geld niet voor zichzelf te houden. “Ik schenk het daarom liever aan een goed doel.”

Eerder bericht:

Humphrey ‘Ommie’ Omzigtig over de dood van zijn vrouw Sharda

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/10/26/weduwnaar-gedenkt-s-lands-hospitaal/

Beeld: Terence Oosterwolde
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland