Militair raakt gewond na gewelddadige aanval te IamGold – politie Suriname

0

Wat een ellende weer. Hierbij het officiële politie bericht omtrent de gewelddadige aanvaring tussen militairen, de politie en illegale goudzoekers op de consessies van IAMGOLD Suriname.

Een militair raakte hierbij gewond. Jury, Syay, Orlando en Jurgen zijn aangehouden. Meer info in het bericht. Wat moet er gebeuren om de problemen daar op te lossen? Want dit kan toch niet elke keer?

Politie Suriname

Politie Suriname schreef het volgende: Wederom aanhoudingen verricht in het concessie gebied van “ I’m Gold ”; surveillance eenheid met stenen bekogeld.

Consessies

Een surveillerende politie eenheid heeft op woensdagavond 23 oktober, vier mannen aangehouden in het concessiegebied van de goudmaatschappij “ I’m Gold ”. Dit omdat zij illegale goudwinningsactiviteiten ontplooiden in het concessiegebied.

4 mannen aangehouden

De aangehouden verdachten zijn: Jury, T. ( 23 ), Syay, R. ( 47 ), Orlando, L.( 45) en Jurgen, J.( 24).
Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld door de politie van Brokopondo. Deze mannen worden verdacht van overtreding van de wet Economische Delicten.

Brokopondo in Suriname

Vanochtend, donderdag 24 oktober, is een surveillance eenheid bestaande uit politie- en militaire ambtenaren hoogstwaarschijnlijk door illegale goudzoekers met stenen bekogeld in de “Royale Pit” mijn in het concessie gebied van de boven genoemde maatschappij.

Militair raakte gewond

Daarbij heeft een militair een barst verwonding opgelopen aan zijn hoofd. Het is namelijk zo dat men zich in de nachtelijke uren schuil houdt in de mijnen en vanuit het donker de surveillerende eenheden bekogeld met stenen.

Opgesloten

De verdachte(n) zullen ter aanhouding worden opgespoord. Op dinsdag 22 oktober had een surveillance eenheid al drie mannen in de “Royale Pit” mijn aangehouden. Die mannen zijn opgesloten.

Bron politie Suriname

Comments are closed.