Diana Limon over haar broer die op wrede wijze vermoord werd op de Domineestraat te Paramaribo

politie Paramaribo

Mijn broer was een rustige man en hij viel niemand lastig. Agressief was hij helemaal niet. Dat zegt de bedroefde zus van de onlangs doodgeslagen Ricardo Limon.

[quads id=1]

Haar broer had geen huis. Maar woonde soms wel bij haar in. Ze vertelt nog meer. Het was vreselijk om geconfronteerd te worden met het lichaam van haar broer. We wensen haar veel sterkte. De familie hoopt dat het ministerie de begrafenis kan vergoeden. Eigenlijk zou de moordenaar (zie foto) dat moeten doen? Maar die heeft waarschijnlijk ook niets

[quads id=1]

Domineestraat Paramaribo

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende hierover: Mijn broer was een rustige man en viel niemand lastig. Hij was niet agressief.” Dit vertelt Diana Limon, zus van de 52-jarige Ricardo Limon die vorige week maandag op wrede wijze om het leven is gebracht, aan de Ware Tijd.

Een zwerver

De man, die een zwerversbestaan leidde, lag voor een winkelzaak in de Domineestraat te slapen, toen hij door een andere dakloze man enkele keren met een steen op het hoofd werd bewerkt. Limon overleed ter plekke. De gruwelijke beelden zijn vastgelegd op beveiligingscamera’s. De dader, de 31-jarige Regillio K., is intussen in verzekering gesteld.

[quads id=1]

Bij haar bleef

Diana Limon zegt dat haar broer al iets langer dan twintig jaar een zwerversbestaan leed. “God alleen weet hoe hij in deze situatie is terechtgekomen.” De vrouw vertelt dat haar broer soms een tijdje bij haar verbleef, maar daarna uit zichzelf weer de straat op ging. Zijn vaste verblijfplaats was aan de achterzijde van het voormalig Wyndham Garden Hotel aan de Domineestraat.

Niet tot last

“Ik heb vaker geprobeerd om hem weer naar huis te halen, maar hij zei dat hij me niet tot last wilde zijn. Zodra ik hem wat zei, probeerde juist hij mij te troosten.” Ze vertelt dat ze haar broer ondanks zijn zwerversbestaan regelmatig opzocht. “Hij riep me ‘baby’, al van kleins af aan. Hij maakte zich als broer altijd bezorgd over me en zei dat ik hem als vrouwspersoon liever niet in de avond moest bezoeken, omdat het gevaarlijk kan zijn.”

[quads id=1]

Hij kreeg eten

Ze zegt dat haar broer van winkeliers in de omgeving eten kreeg. “Hij zei me altijd: ‘yu no abi fu span nanga nyan’. En werkelijk, hij at goed.” Limon was een week vóór het tragische gebeuren nog met haar broer. “We hebben mekaar in de Maagdenstraat ontmoet en zijn samen op Revoplein gaan zitten.”

Eerst kalm

De vrouw kwam een week daarna via de politie erachter wat haar broer is overkomen. “Mijn reactie was eerst kalm, maar de dag daarna, toen ik alleen op mijn kamer was, kwamen de emoties los. Ook toen ik met het lijk werd geconfronteerd bij het mortuarium. Toen pas besefte ik echt dat het om mijn broer ging. Het is wel zwaar”, klinkt ze verdrietig.

[quads id=1]

Dader niet bekend

De dader is bij haar niet bekend. “Ik zag hem enkele dagen terug wel, maar wist nog niet dat hij het had gedaan.” De voorlichtingsafdeling van het Korps Politie Suriname maakte dinsdag bekend dat Regilio K. maandagavond in de binnenstad is aangehouden door het Arrestatieteam.

Vermoord

Hij is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten en in verzekering gesteld. Volgens het KPS is nog niet helemaal duidelijk voor de rechercheurs waarom Regilio K. Limon heeft vermoord. De familie is in contact met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting om te zien hoe de begrafeniskosten gedekt kunnen worden. Er is nog geen datum bekend. Ricardo Limon zou op 30 oktober 53 jaar worden. Hij laat een zoon achter.

bron:

http://www.dwtonline.com/mobiel/?node=487766