Mijn zoon houdt van mannen maar hij wil trouwen met een vrouw – anoniem Paramaribo

zoon Paramaribo
Moeder Gracita uit Paramaribo is radeloos en verdrietig. Ze houdt heel veel van haar zoon Joshua. Hij gaat volgend jaar trouwen en ze weet dat hij eigenlijk niet gelukkig is.

Hij valt namelijk op mannen. Gracita is de enige in de directe omgeving die het weet. Maar ze kan niet achter dit huwelijk staan. Het meisje verdient ook iemand die echt van haar houdt en haar zoon wordt hier helemaal niet gelukkig van. Hij liegt tegen zichzelf. Ze is bang om haar zoon te verliezen. Straks maakt hij ook een eind aan zijn leven. Moeders, wat zouden jullie doen?

[quads id=1]

Moeder uit Paramaribo

Goedemiddag lezer en volgers van FamilieNieuws. Ik ga jullie iets vertellen over mijn leven. We zijn een heel net gezin. En vele mensen kennen ons ook als zodanig. Mijn man doet veel voor de kerk in Paramaribo. Ik ook, maar mijn man is echt onderdeel van de kerk. Hij leeft echt voor de Heer.

[quads id=1]

Groot geheim

Wat ik jullie ga vertellen is een groot geheim. Vooral mijn man mag niets hiervan weten. Onze zoon valt namelijk op mannen en hij heeft me in vertrouwen genomen. Hij wil er namelijk vanaf. Ik denk dat hij veel vriendjes heeft gehad, stiekem. Hij heeft nu een vriendin. Maar ik denk dat hij toch stiekem nog met mannen gaat.

Ik heb veel tot hem gesproken. Ik als moeder heb hem gezegd dat ik hem accepteer zoals hij is, maar hij wil zelf niet. Hij heeft me gezegd dat hij op mannen en op vrouwen valt maar dat hij de keuze heeft gemaakt om te trouwen en een gezin te hebben met zijn meisje. Een heel lief kind van de kerk in Paramaribo. Ik weet in mijn hart zeker dat Joshua niet op vrouwen valt. Hij doet gewoon zijn best om het te laten slagen.

[quads id=1]

Mijn pruiken

Mijn jongen denkt dat ik niet wist dat hij op mannen valt. Ik weet het al sinds hij een kleine jongen was. Mijn pruiken, hakken en kleren. Alles droeg hij. Die vader werd dan boos op mij. Ik denk dat mijn man het ook weet maar hij doet alsof. Of hij dringt het weg.

Hij doet zo trots op Joshua. Nu hij een ‘vaste’ vriendin heeft. Ze gaan volgend jaar trouwen en mijn man dwingt ze zo om een groot feest te geven en alles erop en eraan. Wij gaan alles bekostigen. Ik vind dat niet erg. Ik heb maar 1 zoon. Maar ik weet dat hij ongelukkig is. En ik ben bang dat hij straks domme dingen gaat doen. Straks maakt hij zichzelf van kant. Vooral hoe die vader hem zo dwingt om te gaan trouwen.

Dubbel leven

Ik zie dat Joshua ongelukkig is, zijn aanstaande ziet het ook. Ze sprak met me erover. Ze denkt dat Joshua een ander heeft. Joshua heeft me twee jaar geleden vertelt over zijn dubbel leven. Voordat hij dit meisje had. Maar sinds hij met deze vrouw is zegt hij dat hij niet meer met mannen gaat. Ik betwijfel het. En als mijn schoondochter zegt dat ze denkt dat hij een ander heeft en dat hij soms weggaat of laat thuiskomt dan denk ik niet dat hij vreemdgaat met een andere vrouw. Maar met een andere man. Ik durf haar niet te zeggen wat ik denk.

[quads id=1]

Moeilijk hoor

Ik heb het heel moeilijk hiermee. Ik wil natuurlijk ook dolgraag dat hij gaat trouwen en kinderen krijgt. Maar ik zie dat hij niet happy is. Onlangs heeft Joshua me gezegd dat hij bezig is met een soort ritueel. Om hem straight te houden. Hij zegt dat het werkt.

Ik heb medelijden met zijn vriendin. Wat kan ik zeggen. Ik zit hiermee. Ik ben een moeder. Ik heb een zoon Joshua. Maar ik heb ook een dochter. Hoe zou ik het vinden als dit mijn dochter zou overkomen? Ik zou willen dat ze zou trouwen met iemand die echt van haar houdt.

[quads id=1]

Ik wilde het aan haar moeder vertellen maar bedacht me toen weer. Zij zijn nog veel christelijker. Ze gaan het mij als moeder kwalijk nemen. En ze zullen het direct in de kerk gaan verkondigen. Ik wil ook niet dat dit bekend wordt. Ik vrees dan voor Joshua zijn leven. Hij wil ook zo graag dat zijn vader trots op hem is. Hij schaamt zich voor zijn gevoelens. Hij wil af van deze gevoelens. Maar het lukt niet denk ik hoor. Ik zie toch hoe moeilijk hij het heeft. Hij straft zichzelf. Hij wil dat ik hem steun en dat ik hem moet helpen.

[quads id=1]

zoon Paramaribo
Voorbeeldfoto van www.legit.ng
Steunen

Ik wil mijn jongen steunen maar ik weet niet op welke manier. Moet ik zijn gevoelens negeren en hem steunen om straight te zijn met zijn lieve vriendin? Of moet ik hem stimuleren om te gaan voor zijn echte gevoelens. Het is echt niet erg om op mannen te vallen. Als mijn man hem verstoot zal ik kiezen voor mijn zoon. Dat weet Joshua. Maar hij wil geen breuk tussen zijn ouders. Ik ben heel bang om mijn zoon te verliezen, FamilieNieuws. Nu al verlies ik hem. Ik weet dat hij zich schaamt. Hij heeft mij zijn geheim heeft verteld. Maar hij heeft niemand anders met wie hij persoonlijk kan praten denk ik. Laatst heeft een jongen in Suriname een eind gemaakt aan zijn leven. Om precies dit zelfde probleem. Laat het aub niet mijn zoon overkomen.

Ik wil echt achter dit huwelijk staan. Maar het lukt me niet. Het is een toneelstuk. Ik kan niet net als zijn vader doen alsof er niets aan de hand is. Of moet ik dat juist wel doen? Wat zeggen jullie als moeders?

Gerelateerde verhalen:

Anoniem: Ik weet dat mijn man van mannen houdt

Transgender Gabriella vertelt: We leven in pure angst in Paramaribo ~ Suriname

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig