Maretraite Mall Paramaribo vanmorgen geveild voor SRD 30 miljoen

mall Paramaribo Suriname

Maretraite Mall Paramaribo vanmorgen geveild voor SRD 30 miljoen

De Maretraite Mall is woensdagochtend geveild voor SRD 30 miljoen. Er bestond veel belangstelling voor de veiling die plaatsvond bij notaris. SRD 30 miljoen. Is het een koopje of veel te duur? Meer info in het bericht. Link hierboven.

[quads id=1]

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Maretraite Mall geveild voor SRD 30 miljoen. De Maretraite Mall is woensdagochtend geveild voor SRD 30 miljoen. Er bestond veel belangstelling voor de veiling die plaatsvond bij notaris Annoesma Pancham. De toewijzing is op uiterlijk 26 november, indien de schuldeisers akkoord gaan met het bod.

[quads id=1]

Een gerechtelijk verzoek om de veiling te stuiten, werd dinsdag door rechter Alida Johanns afgewezen. “De rechter vindt de aangehaalde redenen ongegrond en vindt dat de bank haar zorgplicht niet heeft geschonden”, zei raadsvrouw Michella Lau-Kerssenberg van de Maretraite Mall, dinsdag tegen de Ware Tijd. Lau-Kerssenberg tekende hoger beroep aan tegen het vonnis van Johanns, omdat ze erbij blijft dat de aangevoerde argumenten gegrond zijn. Echter, het vonnis is uitvoerbaar bij voorraad, waardoor de veiling woensdag normaal voortgang kon vinden.

[quads id=1]

Eigenaar Li Sjau Soe is de De Surinaamsche Bank (DSB) en de Surinaamse Trustmaatschappij (Suritrust), een dochteronderneming van DSB, meer dan tien miljoen US dollars verschuldigd. Zijn raadsvrouw stelde een vordering in tegen beide bedrijven én notaris Pancham. Volgens Lau-Kerssenberg gaat het om twee verschillende schuldeisers, twee verschillende hypotheekakten en per akte verschillende objecten (het gaat om totaal drie percelen waarop het winkelcentrum is gebouwd).

[quads id=1]

Ze legt uit: “Juridisch zijn de schuldeisers in de betreffende akten niet dezelfde persoon en twee veilingen op één dag zijn wel mogelijk, maar niet op hetzelfde tijdstip.” Volgens de advocaat bieden gedaagden de veiling van de Maretraite Mall als één pakket aan, waardoor het moet lijken alsof een koper het geheel in één keer zou kunnen kopen en overnemen wat niet klopt. “Indien iemand zou bieden op de veiling, is de vraag: voor welk object biedt hij en op welke wijze zouden twee verschillende hypotheekakten en saldo’s worden afgewikkeld, aangezien er maar één veilingopbrengst is.”

[quads id=1]

Bijkans een jaar terug werd het eerste bericht over een op handen zijnde veiling van de Maretraite Mall gepubliceerd. Op 20 december vorig jaar zou de openbare verkoop via notaris Nannan Panday geschieden. Maar door overleg kwamen partijen nader tot elkaar. Een kort geding dat de zakenman had aangespannen om de veiling te stuiten werd toen ingetrokken.

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/10/23/maretraite-mall-geveild-voor-srd-30-miljoen/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland