Als ik bij mijn man wegga gaat hij mij doodmaken – anoniem Paramaribo

Paramaribo anoniem
Moeilijke dingen dit. Wat moet je zeggen tegen een pas bevallen moeder in nood? Haar man slaat haar, gaat vreemd en haar schoonfamilie haat haar.

De creoolse 24-jarige Sonja wil weg bij haar man. Maar ze weet niet hoe. Wat ze wel weet is dat hij haar gaat vermoorden als ze weggaat met zijn zoontje? Moet ze de baby bij hem achterlaten? Vertrouwen in de politie heeft ze niet meer. Lees haar verhaal. Vreselijk moeilijk. Als pas bevallen moeder hoor je op een roze wolk te zitten. Gelukkig te zijn. Te genieten van je kleine en niet bang te zijn. Wat kan ze doen? Laat dit verhaal tevens een waarschuwing zijn voor andere jonge meiden: Raymond sloeg haar al lang voordat ze zwanger was. En ging toen ook al vreemd. Misschien had ze nooit zwanger van hem moeten worden? Kunnen dit soort mannen wel veranderen?

Sonja uit Paramaribo

Hallo FamilieNieuws, vaak hoor en lees je verhalen van vrouwen die bij een hun man blijven ondanks vele mishandelingen, uitloperij en sommige hebben ook nog problemen met hun schoonfamilie. Wel, ik heb alles in 1.

En nee. Ik ben niet van Hindoestaanse afkomst want vaak lees je dat bij die mensen. Ik ben Sonja, ik ben en creoolse dame van 24 jaar. Ik woon in bij mijn schoonouders in Paramaribo. Ook gewoon creoolse mensen. Takroe manierie sma. Die alles doen voor de buitenwereld. Maar hij binnenwereld stinkt.

Mishandeling

Ik ben net bevallen van mijn 1e kind en mijn man Raymond heeft mij mijn gehele zwangerschap mishandeld. Dat doet hij al jaren. Maar de laatste maanden was het verschrikkelijk. En ik ben nog steeds met hem en nu nog. Waarom? Omdat ik bang ben om dood te gaan. Hij heeft me nooit in mijn buik geslagen. Dan zou ik wel het lef hebben om weg te gaan. Mijn baby heeft nooit gevaar gelopen. Niet lichamelijk. Maar die stress tijdens de zwangerschap kan nooit goed zijn geweest.

Ik heb mezelf gezworen dat ik weg zou gaan na de bevalling. Na het ziekenhuis zou ik met mijn tas direct weggaan met de baby, maar het is me niet gelukt. Misschien hoopte ik diep in mijn hart dat hij zou veranderen. Maar deze man gaat nooit veranderen. Knoop dat goed in jullie oren jonge dames die mijn brief lezen. Dit soort mannen worden alleen maar erger, niet beter.

Hij maakt me af

Waarom ben ik er dan nog steeds? Nou ik weet zeker dat ik hier nu meer niet levend wegkom. Als ik met mijn zoon wegga maakt Raymond me af.

Mijn man is vreselijk agressief. Ik weet niet waarom. Hij heeft het thuis geleerd. Ik heb niets aan mijn schoonouders want mijn schoonmoeder zit in het zelfde probleem. Ze haat mij en ze scheldt mij ook uit, maar haar man is misschien wel erger dan de mijne. Ze is een vrouw van 62 jaar en af en toe loopt ze rond met een zwart oog of een bloedlip. Is erg toch?

Mijn schoonvader mishandelt mijn schoonmoeder

Mijn schoonvader is een gepensioneerde arts uit Paramaribo. Hij is ouder dan haar en is vreselijk hoe hij mijn schoonmoeder mishandelt. Al haat ze mij, ik heb toch medelijden met haar. Ook mijn man wordt regelmatig door hem uitgescholden. Hij neemt het wel op voor zijn moeder maar hij doet in feite hetzelfde met mij. Is gek toch?

Het is heel erg wat er hier in huis gebeurt. Ik moet hier weg. Echt ik moet hier weg, maar hoe? Ze hebben nog een dochter maar ze woont niet hier. Mijn man heeft ook een medische functie en voor zijn patiënten is hij de vriendelijkste man ter wereld. Je zou het nooit geloven.

Schoolvriendin

Ongeveer 2 jaar terug voordat ik zwanger was ben ik met een schoolvriendin naar een soort bureau gegaan voor hulp. Ik kon toen direct weg maar dan moest ik een tijdje helemaal buiten de stad blijven. Ik wilde niet weg uit Paramaribo. Ik heb dat niet gedaan. Ik heb heel erg spijt. Maar toen vreesde ik ook niet echt voor mijn leven. Ik dacht nog dat het beter zou worden. Tijdens mijn zwangerschap ben ik 1 dag weggegaan met een vriendin. Mijn man heeft mij wurgend in de auto gezet. Ik was zwanger. Het was heel erg. politie was erbij en haar buren wilden mijn man rammelen. Ik heb het toen voor hem opgenomen. Ik had dat nooit moeten doen. De politie heeft mij toen gezegd dat ik aangifte moest doen ik heb dat niet gedaan.

Ik schaam me
Paramaribo anoniem
Voorbeeldfoto van Randi Simonette

Nu schaam ik me om bij ze te gaan. Ik denk ook niet dat ze me gaan helpen. Ze zijn slap. Ik ben ook slap, nu hebben we een kind. Ik kan onmogelijk weggaan met dat kind. Mijn man heeft al gezegd dat hij mij dood gaat maken als ik denk dat ik zijn enige echte kind van hem af ga pakken. Hij zegt wel dat ik weg kan gaan maar dat ik alleen moet gaan. Mijn baby is net 3 maanden hij drinkt nog aan de borst maar ik wil hem toch hier laten bij zijn vader en bij mijn schoonouders. Mijn schoonmoeder zal zeker voor hem zorgen. Maar ik moet weg van hier.

Ik praat met soms mensen, ook met deskundigen. Ik zoek veel na op het net. Ik heb het gevoel dat ik als moeder helemaal geen rechten heb hier in Suriname. Alles wordt voor mij bepaald. Ik ben hier thuis ik werk voorlopig niet. Ik heb niets. Bij mijn ouders kan ik niet gaan want hij komt ons gelijk daar halen. Alleen kan ik wel gaan. Ik denk niet dat hij dat erg zal vinden. Ik heb helaas geen broers die hem kunnen aftakelen of bang maken.

Niet intiem

Ik weet niet waarom ik hier nog ben. De baby is 3 maanden hij heeft me geen dag nog aangeraakt (intiem) na de bevalling. Natuurlijk heeft hij anderen. Die had hij altijd al. Ik hoop zo dat hij verliefd wordt op iemand anders. Misschien is dat mijn kans om weg te gaan. Met mijn kind.

Maar kan ik mijn kind achterlaten? Ze gaan goed voor hem zorgen dat wel. Maar ik ben bang dat ik hem dan nooit meer ga zien. Hij zal direct een andere vrouw in huis nemen. Ik heb dan een heel groot probleem. Weten jullie bij welke instanties ik kan gaan? Of in het buitenland? Naar de politie wil ik niet. We zijn niet getrouwd. De baby draagt wel zijn naam. Hij is een goede vader dat wel. Hij houdt van zijn kind. Op zijn manier. Hij zal hem geen pijn doen.

Graag adviezen

Maar voor mij is hij een hele slechte man. Ik denk dat hij me haat. Zijn ouders haten mij ook. Ik weet niet waarom. Misschien omdat ik in hun huis woon en alles zie.

Mijn leven is op dit moment een hel. Wat kan ik doen? Mie Gado. Ik hoop op goede adviezen. Bedankt.

Gerelateerde verhalen:

Anoniem – Als ik was gebleven zou mijn man me doodmaken

Mijn man en mijn schoonmoeder hebben mijn baby gestolen – anoniem Paramaribo

Sinds mijn ex een nieuw schatje heeft mag ik mijn zoontje niet meer zien – anoniem Paramaribo

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig

Lees het verhaal ❤
*…*
.
FamilieNieuws.com voor meer persoonlijke verhalen!! Bij ons vindt u het laatste nieuws uit Paramaribo Suriname en Nederland. Plaats hier ook GRATIS uw overlijdensbericht en andere familieberichten zoals felicitaties etc. Adverteren bij ons? Dat kan!
.
.
.
#Paramaribo #Suriname #Nederland #vakantie #relatie #liefde #familie #anoniem #man #vrouw #verhalen