Advocaten willen vrijspraak voor Virbian, Clyde en Jurvin na moord Suriname (video’s)

moord Suriname
Vrijspraak? Dat gaat veel mensen door het verkeerde keelgat schieten? Suriname is nog steeds in schok door deze vreselijke roofmoord waarbij Zillavana Mangkoeredjo en Isaak Poetisi ZINLOOS werden doodgeschoten.

[quads id=1]

De verdachten hoorden eerder een totale strafeis van bijna 200 jaar. Jurvin en Clyde hoorden beiden 30 jaar. Hoe kan het dan dat de advocaten willen dat ze worden vrijgesproken? Of hebben ze er werkelijk niets mee te maken? Wat denken jullie? Lees meer over de moord, de rechtszitting van gisteren en de verdachten in het bericht. Kijk ook naar de eerdere video’s.

[quads id=1]

Roofmoord Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Advocaten willen vrijspraak in zaak-Kraka. De advocaten Murwin Dubois, Benito Pick en Arjan Ramlakhan hebben maandag stevig verweer gevoerd tegen het bewijs en de strafeis van officier van justitie Shanta Mahadew.

Ze vinden dat hun cliënten Virbian W., Clyde H. en Jurvin B. voor alle beschuldigingen over betrokkenheid in de roofmoord te Kraka, waarbij op 7 juni 2018 twee doden vielen, moeten worden vrijgesproken.

[quads id=1]

overleden Suriname
De doodgeschoten Zillavana
Schuldig

Volgens het Openbaar Ministerie zouden alle drie verdachten een wezenlijk aandeel hebben gehad in de beroving. Hoewel ze niet aanwezig waren, worden ze toch schuldig geacht. In juni eiste Mahadew tegen Clyde H. en Jurvin B. elk dertig jaar onvoorwaardelijk. Virbian W riskeert vijftien jaar cel.

Moord Suriname
Foto’s binnengekomen via app
Ex- medewerker

Clyde H. zou als ex-medewerker van het bedrijf Boss Enterprises informatie hebben verstrekt aan Milton F., die als het brein wordt gezien. Virbian W. heeft volgens het onderzoek het wapen gegeven aan de rovers, terwijl Jurvin B. de schutters heeft vervoerd naar Para en weer opgehaald na hun snode daad.

[quads id=1]

Geen intentie

De advocaten benadrukten dat het bewijs hiertoe niet is geleverd. “Mijn cliënt heeft inderdaad gesproken over zijn vorige werkgever, maar hij had geen criminele intentie. Bovendien, hij had geen informatie over de dag waarop het goud naar de stad zou komen”, zei Pick over Clyde H. Hij wees op meerdere verklaringen die lijnrecht tegenover elkaar staan. “Ik vraag me af waarom deze zaken worden overgenomen door de officier.”

Verkopen

Collega Dubois onderstreepte dat Virbian W. het wapen slechts wilde verkopen omdat Melvin A. hem had voorgehouden dat iemand in het binnenland het zou willen kopen. Na de beroving heeft Melvin A. het terugbezorgd met de mededeling dat de verkoop niet door kon gaan. De advocaat benadrukte dat zijn cliënt onmogelijk kennis kon hebben gedragen van de roof. Ramlakhan zei dat zijn cliënt Jurvin B. slechts een taxirit heeft gereden.

[quads id=1]

overleden Suriname
De overleden Isaak
30 jaar

Op 18 november voeren de overige advocaten hun pleidooi in Suriname. Tegen Milton F., Melvin A., Dion B. en Fanuel D. is ook dertig jaar onvoorwaardelijk geëist. Milton V., van wie één van de wapens afkomstig is, hoorde twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk, tegen zich eisen. Tijdens de beroving werden Isaak Poetisi (56), oud-journalist van de Ware Tijd en de twintigjarige Zillavana Mangkoeredjo doodgeschoten. Naderhand bleek dat de pick-up waarin de slachtoffers zaten, geen goud vervoerde zoals de rovers hadden vermoed.

Video’s:

Kijk vanaf 1.42

[quads id=1]


Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2019/06/18/verdachten-roofmoord-suriname-horen-totale-strafeis-van-bijna-200-jaar-videos/

https://www.familienieuws.com/2019/06/28/wederom-gewelddadige-beroving-te-krakaweg-suriname-man-beroofd-en-neergeschoten/

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/10/22/advocaten-willen-vrijspraak-in-zaak-kraka/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland