Vliegtuigje nog spoorloos – meerdere personen Luchtvaartdienst Suriname mogelijk ontheven uit functie (video)

Baarn vliegtuigje Suriname
Heftige ontwikkelingen binnen de luchtvaartdienst na het verdwenen vliegtuigje uit Suriname. Meerdere personen zouden mogelijk uit hun functie zijn gezet. Waaronder het hoofd: Faizel Baarn.

[quads id=1]

Velen dachten dat er een ongeluk was gebeurd met het vliegtuig. Ook wordt er gezegd dat het vliegtuigje coke vervoerde. Meer uitgebreide informatie in het bericht. Bekijk ook de video erover? Stel je voor, er zat coke in. Waar is het vliegtuigje nu dan? En wie zat er in?

Vliegtuigje Suriname

DWT Suriname schreef het volgende: HOOFD LUCHTVAARTDIENST ONTHEVEN OM VERDWENEN VLIEGTUIG. Faizel Baarn, hoofd van de Luchtvaartdienst, is vrijdag met onmiddellijke ingang ontheven uit zijn functie. Het besluit werd zaterdag bekrachtigd tijdens een bijeenkomst op het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C).

[quads id=1]

De buitenfunctiestelling houdt direct verband met de verdwijning van een tweemotorig Piper PA 31-325 Navaro-vliegtuig op 12 oktober. Het vliegtuig verbrak kort na het opstijgen van vliegveld Zorg en Hoop radiocontact met luchtverkeersleiders en is sindsdien spoorloos verdwenen.

Baarn vliegtuigje Suriname
Archieffoto van DBS Faisel Baarn

Het toestel vervoerde vermoedelijk een lading cocaïne, verneemt de Ware Tijd van verschillende bronnen. De autoriteiten hebben officieel nog geen kwalificatie gegeven aan het onderzoek dat sinds vorig weekeinde gaande is. Al drie minuten nadat het vliegtuig was opgestegen, werd het radiocontact met luchtverkeersleiders verbroken.

[quads id=1]

Als eindbestemming was Curaçao opgegeven. Vermoedelijk waren er twee personen aan boord. Contact tussen Suriname en buitenlandse luchtverkeersdiensten bracht aan het licht dat het vliegtuig niet in Curaçao is aangekomen. Formeel wordt dit vliegtuig daarom als “vermist” aangemerkt.

Justitieminister Stuart Getrouw bevestigt alleen dat er onderzoek is ingesteld, maar inhoudelijk wenst hij voorlopig niet in te gaan op deze kwestie. “Casas heeft afgelopen week daadwerkelijk de vermissing gemeld en nu is de vliegtuigonderzoekscommissie aan het werk. Het Openbaar Ministerie en Casas zijn bezig met het onderzoek en het lijkt mij prematuur dat JusPol nu uitkomt”, zegt de bewindsman aan de redactie van de krant.

[quads id=1]

Ook het directoraat Nationale Veiligheid is zeer geïnteresseerd in deze kwestie. Ofschoon niets wordt uitgesloten, hebben de autoriteiten geen enkele aanwijzing dat het vliegtuig is verongelukt. Het voorlopig onderzoek stuitte naar de redactie verneemt op enkele onregelmatigheden.

Zo zou het hoofd van de Luchtvaartdienst niet onmiddellijk volgens de geldende procedures hebben gerapporteerd en alarm geslagen, nadat het contact met het vliegtuig was verbroken. Een betrokkene bij de Casas zou naar verluidt de bal aan het rollen hebben gebracht.

Over deze kwestie was zaterdag een bijeenkomst op het ministerie van OWT&C, waarbij naast vertegenwoordigers van de veiligheids- en justitiële diensten onder meer luchtvaartfunctionarissen aanwezig waren. Danielle Veira, directeur Nationale Veiligheid, zegt desgevraagd dat het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing na de rapportage van de vermissing onmiddellijk werd ingezet om te beginnen met search and rescue-werkzaamheden.

[quads id=1]

“We nemen alle scenario’s in overweging, maar hebben nog geen label gegeven”, zegt Veira over de status van het onderzoek. Behalve Baarn zijn ook verschillende medewerkers op non-actief gesteld. Verder zou de regeringsleiding OWT&C-minister Chotkan hebben geïnstrueerd om Baarn te ontheffen als president-commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij. Het is onduidelijk of dat is gebeurd. De dWT-redactie slaagde er ondanks verschillende pogingen niet in een reactie te krijgen van minister Chotkan.

Video:

Eerdere berichten:

Vliegtuigje vermist -vertrokken vanuit Paramaribo op weg naar Curaçao

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/10/21/hoofd-luchtvaartdienst-ontheven-om-verdwenen-vliegtuig/

Geschreven door Ivan Cairo
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland