Opgelet – De Keizerstraat te Paramaribo heeft een nieuwe drempel – (video) verkeer Suriname

verkeer Paramaribo

Let op als je over de Keizerstraat te Paramaribo rijdt. Er is een nieuwe drempel geplaatst!

Er moet namelijk echt iets veranderen aan ons rijgedrag. Allereerst zijn er TEVEEL doden in het verkeer in Suriname. En daarnaast vertonen we a-sociaal rijgedrag.

[quads id=1]

Om nog meer ongelukken en brokken te voorkomen heeft het ministerie besloten om een drempel te plaatsen aan de Keizerstraat. Meer informatie in het bericht en geef het door aan belanghebbenden. Kijk ook naar een video over het rijgedrag van de afgelopen week. Echt niet leuk zo. Zal de drempel helpen? Gaan we ons gedragen in het verkeer? Hoeveel doden moeten er nog vallen?

[quads id=1]

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende hierover: DREMPELS HOEK KEIZERSTRAAT OM AANRIJDINGEN TE VOORKOMEN. De afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft de komende dagen veel werk. De afdeling werkt opnieuw aan de vervanging van verkeerslichten op de hoek van de Zwartenhovenbrug- en Keizerstraat. De lichten zijn binnen anderhalve maand weer zijn kapotgereden door roekeloze automobilisten.

[quads id=1]

Dit bevestigt het hoofd Verkeer, Henk Wip, in een gesprek met de krant. Het afdelingshoofd kan zich niet voorstellen dat het opnieuw zover is. “Ik heb er geen woorden voor. Het is zoveel keer in de media aangehaald dat men voorzichtig moet zijn. Je weet op den duur niet meer wat je de mensen moet zeggen”, zegt hij met de spreekwoordelijke handen in het haar.

Het ministerie heeft vorige week een drempel geplaatst aan de Keizerstraat, om te voorkomen dat bestuurders met hoge snelheden over de kruising rijden. De drempel is ook geplaatst om te benadrukken dat verkeer over de Zwartenhovenbrugstraat Paramaribo voorrang heeft. Door het wegvallen van de verkeerslichten heerst er een chaotische situatie op het kruispunt.

[quads id=1]

Het ministerie heeft zo snel mogelijk ingespeeld op de ontstane situatie, zegt Wip. Het is hem niet bekend of de automobilisten die de verkeerslichten de vorige keer beschadigd hebben, ondertussen de reparatiekosten hebben gedekt. Het is volgens hem de bedoeling dat het ministerie bij de politie navraagt wat er speelt bij het recente geval. Dat gebeurt aan de hand van het proces-verbaal.

[quads id=1]

“De lichten moeten wij nu snel herstellen. Het is zo dat wij alles opnieuw gaan moeten bekostigen. Wij gaan bij de politie opvragen wie de veroorzaker is.” Het is de derde keer in twee maanden dat de verkeerslichten op dit kruispunt kapot zijn. Het kost de Staat duizenden US dollars om deze infrastructurele ingrepen te plegen.

[quads id=1]

Een winkelier in de directe omgeving van het kruispunt, had de krant al voorspeld dat de lichten weer aangereden zouden worden. Hij zei dat een drempel noodzakelijk was in de Keizer- of Zwartenhovenbrugstraat. Dit om te voorkomen dat bestuurders hoge snelheden bereiken en winkelzaken van ondernemers binnenrijden bij ongevallen.

Video:

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/10/21/drempels-hoek-keizerstraat-om-aanrijdingen-te-voorkomen/

Geschreven door Cheflin Paulus
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland