Opgelet!! Er kunnen gevaarlijke stoffen zitten in baby poeder Johnson & Johnson (video’s)

poeder Amerika
Gebruik jij Johnson & Johnson poeder? Let dan even goed op.

Wie kent deze poeder niet? Velen van ons gebruiken het voor onszelf en onze baby. Het ruikt namelijk heerlijk. Maar het gebruik kan gevaarlijk zijn. Er zijn mogelijk sporen van asbest gevonden. En van asbest kun je kanker krijgen

[quads id=1]

Johnson & Johnson roept daarom een deel van hun babypoeder terug. In het bericht meer hierover en kijk naar de video’s ervan. Deel het met belanghebbenden zodat ze op de hoogte zin. Er zijn meerdere mensen die het bedrijf aanklagen. Ze zeggen dat ze kanker hebben gekregen van hun poeder.

[quads id=1]

Poeder uit Amerika

HLN.be schreef het volgende hierover: Johnson & Johnson roept babypoeder terug wegens mogelijke sporen van asbest. Multinational Johnson & Johnson roept in Amerika 3.000 flesjes babypoeder terug, nadat de gezondheidsautoriteiten sporen van asbest aantroffen in een flesje dat online werd gekocht.

[quads id=1]

Op 1 lot

De terugroepactie heeft betrekking op één lot van het Johnson babypoeder dat in 2018 in de VS vervaardigd en verdeeld werd, deelt het bedrijf mee. Overheidsfunctionarissen zeiden dat klanten “onmiddellijk” moeten stoppen met het gebruik van poeder uit de betreffende batch.

Te vroeg

Johnson & Johnson heeft een onderzoek naar de zaak opgestart en werkt samen met het Amerikaanse agentschap voor voedselveiligheid. Volgens de consumentenafdeling van het bedrijf is het te vroeg om te vast te stellen of een kruisbesmetting eventueel leidde tot een vals positief resultaat. J&J kan ook nog niet zeggen of het monster afkomstig was van een flesje waarvan de verzegeling intact was en of de staal bereid werd in een gecontroleerde omgeving. Het is momenteel ook nog onduidelijk of het geteste product authentiek of namaak was.

[quads id=1]

15.500 claims

In december vorig jaar bracht persagentschap Reuters aan het licht dat de multinational al tientallen jaren wist dat er in hun talkpoeder kankerverwekkende asbest zou kunnen zittenn. Johnson & Johnson, het moederbedrijf van onder meer Janssen Pharmaceutica, heeft zo’n 15.500 claims aan het been van mensen die menen dat ze asbestgerelateerde kanker hebben gekregen door producten van het bedrijf.

Veilig

J&J beklemtoont echter dat hun talkproducten veilig zijn en dat uit studies over tientallen jaren blijkt dat ze asbestvrij zijn en geen kanker veroorzaken.

[quads id=1]

325 miljoen

Eerder dit jaar werd J&J nog veroordeeld tot een schadevergoeding van 325 miljoen dollar aan een Amerikaanse koppel. De vrouw beweerde dat ze kanker had gekregen door babypoeder van het bedrijf. Het bedrijf ging tegen de uitspraak in beroep.

Video’s:

Bekijk hier een oude video erover. Dit speelt al jaren:

[quads id=1]

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2018/12/16/video-duizenden-mensen-zeggen-ik-heb-kanker-gekregen-van-johnson-poeder-amerika/

Bron:

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/johnson-johnson-roept-babypoeder-terug-wegens-mogelijke-sporen-van-asbest~ae7ad3c3/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland