Vliegtuigje vermist -vertrokken vanuit Paramaribo op weg naar Curaçao

vliegtuig Paramaribo
Ojee. Er is een onderzoek gestart naar de vermissing van een klein vliegtuigje. Het toestel is vanuit vliegveld Paramaribo vertrokken en had als eindbestemming Curaçao.

[quads id=1]

3 minuten na het opstijgen is het contact verbroken. Lees meer hierover in het bericht. Is er een ongeluk gebeurd of is er heel iets anders aan de hand?

Zorg en hoop Paramaribo

Onderzoek gaande naar vermist tweemotorig vliegtuig. Sinds 12 oktober wordt het tweemotorige toestel, piper pa 31-325 Navajo, vermist. Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie zegt in een verklaring dat het toestel vanuit vliegveld Zorg en Hoop is vertrokken met eindbestemming Curaçao. Er waren vermoedelijk twee inzittenden aan boord.

[quads id=1]

Niets meer vernomen

Volgens informatie van de luchtverkeersleiding is het contact met het vliegtuig drie minuten na het opstijgen verbroken en is sindsdien niets meer vernomen van dit vliegtuig. Navraag bij de buitenlandse luchtverkeersdiensten op de voorgenomen route en de eindbestemming leverde tot op heden geen concrete aanwijzing over de locatie van het toestel op. Hieruit moet geconcludeerd worden dat het toestel formeel als vermist moet worden aangeduid, meldt het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut.

[quads id=1]

Medewerkers op non-actief gesteld

Het ministerie is samen met de relevante luchtvaartautoriteiten in Suriname een intern onderzoek gestart om een volledig beeld te hebben van de vliegroute en de gevolgde procedures. Er is contact met de relevante autoriteiten van de regio om de informatie sluitend te krijgen. Volgens procedure zijn, hangende dit onderzoek, diverse medewerkers op non-actief gesteld om het geheel zo objectief mogelijk te laten verlopen.

[quads id=1]

Hoewel momenteel niks valt uit te sluiten, is er geen directe aanleiding om aan te nemen dat er zich een ongeval heeft voorgedaan. Het onderzoek moet uitwijzen wat dan wel de feiten zijn. Omwille van de voortgang van het onderzoek kunnen wij op dit moment geen verdere mededelingen doen, waarvoor gaarne uw begrip, zegt het ministerie.

Bron:

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/55130

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland