Farida verdacht van diefstal bij callcenter in Suriname

callcenter Suriname
Farida werkt bij een Callcenter in Suriname. Ze staat nu terecht omdat ze duizenden SRD’s  gestolen zou hebben uit de kluis van het bedrijf. Ook zou ze geld van een collega gejat hebben.

[quads id=1]

Er zijn camerabeelden beschikbaar, maar Farida zegt dat ze zijn bewerkt. Kan dat? Wil iemand haar erin luizen of is ze gewoon op heterdaad betrapt?

[quads id=1]

Farida uit Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende hierover: Verdachte beweert dat camerabeelden zijn bewerkt. Zittend in de beklaagdenbank voor rechter Maytrie Kuldipsingh luisterde Farida T. aandachtig naar haar leidinggevende, die vrijdag in de strafzaak tegen haar werd gehoord. De vrouw staat terecht omdat ze een groot bedrag gestolen zou hebben uit de kluis van het bedrijf, een callcenter, en geld uit de tas van de getuige.

[quads id=1]

Toegang tot de kluis

De getuige is manager van het bedrijf en had daardoor toegang tot de kluis. Ze vermoedt dat toen ze daar bezig was Farida de code gezien moet hebben. De twee dames hadden een vertrouwensrelatie. De zaak kwam aan het licht toen er vaker kasverschillen voorkwamen. De leiding van het bedrijf liet beveiligingscamera’s plaatsen. De rechter vroeg de getuige hoe groot de kans is dat Farida T. de code heeft gezien. De manager antwoordde dat ze de kluis enkele keren per week opent en sluit in bijzijn van Farida T.

[quads id=1]

Twee momenten

Op camerabeelden is te zien hoe de werkneemster op twee momenten in april 2019 de kluis opent en sluit. Er is in totaal SRD 10.000 ontvreemd. Daarnaast zijn er sinds juli 2018 ook kasverschillen opgemerkt bij de administratie. Uit de tas van de manager heeft de oneerlijke vrouw dertig euro gestolen, zoals uit beelden van de bewakingscamera’s blijkt. De getuige beweert ook een bedrag van SRD 10.500 kwijt te zijn geraakt. “Het waren twee keren dat ze het geld van mij heeft gepakt. Eerst SRD 5.000 en daarna SRD 5.500.”

Niet gedaan

Advocaat Georgette Leter vroeg de getuige waarom zij bij haar aangifte steeds heeft gesproken over vermoedens. “Bent u er zeker van. Heeft u Farida T. op de beelden gezien?” De manager verklaarde dat ze alleen haar op de beelden ziet. De verdachte op haar beurt zei dat ze zichzelf wel op de beelden heeft herkend, maar dat zij de strafbare handelingen niet heeft gepleegd.

[quads id=1]

Beelden zijn bewerkt

“Ik zie mij zelf wel, maar de handelingen die de persoon op de beelden pleegt heb ik never nooit gedaan. De beelden zijn bewerkt!”, zei ze gebrand. Toen de rechter de verdachte vroeg of zij iemand verdenkt die de beelden zou hebben gemanipuleerd, antwoordde ze ontkennend. Haar advocaat vroeg om de beelden ook te mogen bekijken. De vervolgzitting is op 7 november.

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/10/19/verdachte-beweert-dat-camerabeelden-zijn-bewerkt/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland