St. Vincentius Ziekenhuis in Paramaribo gaat NIET sluiten (video)

ziekenhuis Paramaribo
De geruchten op social media dat het St. Vincentius Ziekenhuis in Paramaribo gaat sluiten zijn niet waar. Wat een geruststelling.

[quads id=1]
Ze hebben het wel een beetje zwaar maar er is absoluut geen sprake van sluiten. Dat zegt algemeen directeur Manodj Hindori tegen de krant. In het bericht meer informatie daarover. Het ziekenhuis bestaat al langer dan 100 jaar. Bekijk de video. Geef het door aan belanghebbenden zodat ze op de hoogte zijn. Veel mensen houden van dit ziekenhuis. Jullie ook?

[quads id=1]

Ziekenhuis Paramaribo

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende hierover: ‘SINT VINCENTIUS ZIEKENHUIS HEEFT HET FINANCIEEL MOEILIJK, MAAR BLIJFT BESTAAN’. Hoewel het Sint Vincentius Ziekenhuis in een financieel moeilijke periode verkeert, blijft de dienstverlening gegarandeerd. Met deze mededeling weerspreekt algemeen directeur Manodj Hindori een bericht dat de instelling dit jaar nog zal sluiten, zoals in een ingezonden stuk op GFC Nieuws is gesuggereerd.

[quads id=1]

Financieel tekort

Er zou volgens informatie van de schrijver sprake zijn van een “ernstig financieel tekort”. Er zouden geen mogelijkheden zijn gevonden om de instelling winstgevend te maken. Hindori heeft in zijn hoedanigheid van voorzitter van de Raad van Bestuur in een rondschrijven woensdag het personeel gerustgesteld. “De Raad van Bestuur stelt u bij deze nadrukkelijk gerust dat er geen sprake is van sluiting van het St. Vincentius Ziekenhuis. Integendeel zijn wij strategieën aan het uitzetten om ons ziekenhuis tot grotere bloei te brengen.”

[quads id=1]

Andere ziekenhuizen

“Uiteraard beseffen wij met zijn allen dat wij, net als alle overige ziekenhuizen, in een financieel moeilijke periode leven.Maar wij staan klaar om alle nieuwe uitdagingen aan te gaan”, schrijft de directeur aan zijn medewerkers. Op vragen van de Ware Tijd verwijst hij naar plannen om samen met de South American International University (Saiu), gevestigd op Curaçao, een internationale medische school op te zetten.

[quads id=1]

Medische school

De twee instellingen hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst gesloten. “Ik verwijs hiernaar, om aan te tonen dat we echt niet van plan zijn om te sluiten. Integendeel hebben we onze lijnen uitgezet voor groei in de komende jaren.” De internationale school, die in september 2020 haar deuren opent, zal zich richten op buitenlandse studenten die medicijnen studeren. Saiu-topman John Daryanani en Hindori hebben dit plan dinsdag toegelicht aan minister Antoine Elias van Volksgezondheid.

[quads id=1]

Dat het ingezonden stuk zowel bij de medewerkers als in de samenleving voor commotie heeft gezorgd, ontkent de Raad van Bestuur niet. “Het was ons inziens beter geweest dat als de inzender inderdaad met de vraag zit over de toekomst van het ziekenhuis, deze persoon hierover contact met de directie had opgenomen.”

Video

Het ziekenhuis in Paramaribo bestaat al langer dan 100 jaar. Bekijk hier een vide erover:

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/10/18/sint-vincentius-ziekenhuis-heeft-het-financieel-moeilijk-maar-blijft-bestaan/

Geschreven door Merredith Bruce
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland