Opgelet!! GEEN toeristenkaart meer te koop op Schiphol en aankomst in Paramaribo – vakantie Suriname (video’s)

vakantie Suriname Nederland
Nog even voor de duidelijkheid: Wie naar Suriname komt, kan sinds woensdag geen toeristenkaart meer kopen op Schiphol, en ook niet meer bij aankomst op de luchthaven. Reizigers en mensen die op vakantie komen moeten allemaal een e-toeristenkaart en e-visa ONLINE aanschaffen. Helaas zijn de kosten ook verhoogd.

[quads id=1]

Meer informatie in het bericht. Bekijk de video’s met wat duidelijkere uitleg over de procedure. Breng anderen op de hoogte. Niet iedereen is blij met deze verandering. Sommige mensen vinden de procedure ’te ingewikkeld’. Vooral voor ouderen. Is dat zo? Of moeten we gewoon even wennen. Toeristen blijven hierdoor toch niet weg? Of wel?

[quads id=1]

Vakantie Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende hierover: ‘Procedure e-toeristenkaart is ingewikkeld’ Wie naar Suriname komt, kan sinds woensdag geen gebruik meer maken van de optie om bij aankomst in ons land een toeristenkaart te kopen. Reizigers moeten allemaal een e-toeristenkaart en e-visa aanschaffen via de website van VFS Global.

[quads id=1]

Gemengde gevoelens

Deze ontwikkeling is door delen van de sector met gemengde gevoelens ontvangen. Dat bevestigt Ernie de Vries, bestuurslid van de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA). “Laat me duidelijk zijn dat de sector niet tegen digitalisering en ontwikkeling is natuurlijk. We juichen het juist toe. En wat we ook toejuichen is dat toeristen nu lang voor hun vertrek naar Suriname hun toeristenkaart in orde kunnen maken.”

Nadelen

Maar de eigenaar van Orange Travel vindt dat er ook nadelen aan het systeem kleven. “De procedure is ingewikkeld en lang. Voor andere plekken in de wereld bijvoorbeeld Turkije – een land dat minder veilig is dan Suriname- moeten toeristen maar vier vragen invullen. Voor Suriname moeten ze ook nog documenten en een foto van het juiste format inscannen. Allemaal heel ingewikkeld.”

[quads id=1]

Toeristen

Volgens De Vries kan en moet de aanschaf van de e-toeristenkaart een stuk makkelijker zijn. “We hebben al te maken met enkele drempels voor toeristen om naar Suriname te komen. Er is weinig strategie om Suriname toerist vriendelijk te maken. Als deze procedure niet vereenvoudigd wordt, dan vrees ik dat er een drempel bij komt.”

Toerismedeskundige Martin Panday onderschrijft de woorden van De Vries. “Er zijn landen die zoveel toeristen hebben dat zij het zich kunnen veroorloven om ingewikkelde procedures in te stellen. Suriname kan zich dat met de huidige krakkemikkige staat van de sector niet veroorloven”, benadrukt hij.

Duurder geworden

Volgens hem hadden zowel de offline aanschaf van de toeristenkaart als de nieuwe digitale procedure naast elkaar kunnen bestaan. “Dat is pas gebruikersvriendelijk, dan kan de toerist kiezen.” Panday en De Vries vinden het bedrag voor de e-toeristenkaart, dat is gestegen van 35 US dollar naar 54 US dollar, ook aan de hoge kant.

[quads id=1]

Gyo Gummels, manager van Purity Tours, met als grootste partners Tui fly en Tui, merkt op dat vooral klanten die niet via een touroperator komen, een vrij ingewikkelde procedure moeten doorstaan. “Soms vraagt men dan naar extra documentatie bijvoorbeeld een garantstelling of een hotelreservering en dat zijn drempels.”

Oudere mensen

Dat er nu een hulpchat verbonden is aan de website van VFS Global, vindt Gummels een goed initiatief. “We verwachten dat als het systeem versoepeld wordt, de mensen er wel aan zullen wennen. Maar het moet dus wel soepeler en zeker voor mensen die ouder zijn en niet zo bekend zijn met het internet.”

[quads id=1]

Kinderziekten

Volgens het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme was digitalisering noodzaak: er zijn minder kosten wanneer Suriname niet op alle entreeplekken en in het buitenland balies hoeft te hebben. Het ministerie stelt verder dat de kinderziektes de aandacht hebben van de regering.

Bekijk onderstaande brief van het ministerie erover. En bekijk ook de video’s:

Paramaribo vakantie

Bron:

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/10/17/procedure-e-toeristenkaart-is-ingewikkeld/

Geschreven door Euritha Tjan A Way
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland