Nederlandse vrouw overleden nadat ze tijdens haar vakantie van metershoge cruiseschip springt

vrouw Nederland
Wat een vreemd bericht. Het lichaam van een vrouw uit Nederland is gevonden in Spanje. De vrouw is ‘vrijwillig’ van een schip gesprongen. Ze was op een cruise vakantie.

[quads id=1]

Meer informatie in het bericht. Omstanders zeggen dat ze vrijwillig is gesprongen. Is wel een vreemde manier om jezelf van het leven te beroven.

[quads id=1]

Vrouw op vakantie

De Stentor schreef het volgende erover: Nederlandse (75) overleden na ‘sprong’ van cruiseschip. Een 75-jarige Nederlandse vrouw is vorige week overleden nadat zij ‘vrijwillig’ de zee in was gesprongen vanaf haar cabinebalkon op een cruiseschip. Het lichaam van de vrouw werd pas de volgende ochtend gevonden in Spaanse wateren nabij de Straat van Gibraltar, na een grote zoekactie met meerdere NAVO-schepen, de Spaanse kustwacht en reddingshelikopters.

Getuigen

Op donderdag 10 oktober rond half elf ’s avonds zagen getuigen de vrouw volgens de cruiseorganisator Costa Cruises vrijwillig springen van het achtste dek van het Italiaanse schip Costa Pacifica. Dat was onderweg van het Portugese Madeira naar het Spaanse Malaga. De bejaarde belandde in het water en na melding hiervan maakte het immense cruiseschip rechtsomkeert om de vrouw te zoeken.

[quads id=1]

De bemanning kreeg hulp van vier schepen van de kustwacht van de NAVO (MARCOM), meerdere lokale schepen en twee helikopters die zochten naar de vrouw. Pas de volgende ochtend om negen uur werd het lichaam van de vrouw gevonden door een reddingsboot van de Spaanse kustwacht en vervolgens vervoerd naar Algeciras in Zuid-Spanje.

‘Vrijwillige sprong’

[quads id=1]

De bemanning werd ingeschakeld door de cabinepartner van de vrouw, die getuige was van een ‘vrijwillige sprong’ van het balkon, aldus de verklaring van Costa Cruises. Het is niet duidelijk of de vrouw in zee wilde duiken, of zichzelf van het leven wilde beroven. Direct werd een zoek- en reddingsactie gestart en werden ook beelden bekeken van beveiligingscamera’s aan boord van het schip.

[quads id=1]

Overboord

De Italiaanse organisator van de cruise biedt zijn condoleances aan de familie van de vrouw aan. Costa Cruises ‘moet met spijt bevestigen dat in de avond van 10 oktober een 75-jarige vrouw overboord raakte’. ,,Na het ontvangen van de informatie ging het schip direct terug om de omgeving te doorzoeken. Ook zijn de lokale hulpdiensten ingeschakeld.’’ Costa Cruises geeft geen verdere informatie over de 75-jarige vrouw.

[quads id=1]

Buitenlandse Zaken bevestigt dat het inderdaad om een Nederlandse vrouw gaat. Het ministerie staat in contact met familieleden van het slachtoffer.

Bron:

https://www.destentor.nl/binnenland/nederlandse-75-overleden-na-sprong-van-cruiseschip~a78c083d/

Geschreven door Olaf Heyblom
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland