80 tickets SLM Suriname mogelijk illegaal aangeschaft en doorverkocht – gedupeerden nog in Nederland

Ticket Nederland SLM Suriname
De politie in Suriname is bezig met een grootschalig onderzoek naar mogelijke creditcard fraude. Er zouden meer dan 80 tickets van SLM illegaal gekocht zijn.

Enkele populaire kasekogroepen en artiesten die naar Nederland op tournee waren gegaan hebben deze tickets gekocht. Sommige personen vertoeven nog in het buitenland en kunnen niet terug met het illegaal gekochte ticket.

De ware Tijd Suriname schreef het volgende hierover: POLITIE ONDERZOEKT FRAUDE MET CREDITCARDS. Politie onderzoekt fraude met creditcards. De afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname is gestuit op een zaak waarbij naar verluidt flink is gesjoemeld met gehackte creditcards. Met deze kaarten zijn meer dan tachtig vliegtickets bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) aangeschaft en doorverkocht aan derden. Zo blijkt uit het voorlopige onderzoek.

Het zou gaan om creditcards die zijn verstrekt door een lokale bank en die vervolgens door criminelen zijn gehackt. De Ware Tijd verneemt dat een persoon die zich voordeed als reisagent de SLM tickets heeft doorverkocht aan wederverkopers.

Intussen is één van de wederverkopers, een vrouw, in beeld gebracht door de politie. Zij moest zich maandag bij de afdeling Fraude melden om gehoord te worden. Zij werd naar verluidt als persoon verhoord en geldt nog niet als verdachte. De vrouw zou de tickets hebben verkocht aan enkele populaire kasekogroepen en artiesten die naar Nederland op tournee waren gegaan.

Intussen heeft de politie al een aantal personen verhoord die op de frauduleus verkochte tickets naar het buitenland waren gereisd. Vernomen wordt dat zich nog ongeveer twintig personen met deze tickets in het buitenland bevinden. De SLM heeft hun tickets inmiddels geblokkeerd. Zij dienen andere vliegbewijzen te kopen om huiswaarts te kunnen keren. Bij terugkeer zullen zij ook door de politie aan de tand worden gevoeld.

Vooralsnog is onduidelijk of deze reizigers op de hoogte waren van de fraude en bewust hebben meegewerkt. Een bron zegt aan de krant dat de mensen vermoedelijk zonder enige argwaan de vliegtickets hebben gekocht. Onder de reizigers zijn er tot nu toe geen aanhoudingen verricht door de politie. Wel is het korps enkele daders op het spoor en er wordt gewerkt aan hun aanhouding.

Geschreven door Ivan Cairo