Vader vindt levende baby in graf overleden dochtertje – India (foto’s & video)

baby India
Een vreselijke ontdekking. Tijdens de uitvaart van zijn overleden dochtertje hoorde de vader gehuil uit het graf komen.

Hij dacht eerst dat zijn eigen kind tot leven was gekomen, maar het was een andere baby, die is vermoedelijk levend begraven door haar eigen ouders. Een vreselijk incident in India. Kindermoord komt vaak voor in het land. Vooral meisjes zijn niet gewenst Meer informatie in het bericht en bekijk een video over de ontdekking. Let op de foto en video kunnen vervelend overkomen. De wereld is echt oneerlijk verdeeld. Aan de ene kant huilen gezinnen omdat ze geen baby kunnen krijgen en aan de andere kan vermoorden ze hun eigen kinderen. Echt erg.

Baby in India

De Stentor schreef het volgende hierover: Vreselijk toeval: vader vindt levend begraven baby tijdens uitvaart eigen dochtertje. Een begrafenis van een doodgeboren baby in Noord-India heeft donderdag een gruwelijke ontdekking opgeleverd. Ouders vonden tijdens het begraven van hun eigen dochtertje op precies dezelfde plek een bloempot met daarin een andere baby, die wonder boven wonder nog leefde. De politie spreekt van een ‘onmenselijk incident’ en vermoedt dat er sprake is van een poging tot kindermoord.

India lijkt de afgelopen jaren steeds vaker te worden opgeschrikt door wrede kindermoorden; vooral jonge meisjes zijn slachtoffer. Het incident van afgelopen donderdag in Bareilly wordt gezien als een nieuw dieptepunt en slaat landelijk in als een bom. ,,Ik dacht dat mijn dochter tot leven was gekomen”, aldus de vinder, die op het moment van de ontdekking zijn eigen kind aan het begraven was na een vroeggeboorte. ,,De stem kwam alleen niet van mijn dochter, maar uit een pot.”

Verbijstering

Het gevonden kindje, dat slechts 2,4 kilo woog en vermoedelijk een paar dagen oud was, kreeg direct een flesje melk en werd vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Artsen hebben door kordaat ingrijpen haar leven weten te redden. Zij vermoeden dat het meisje een paar uur in de pot heeft gelegen en dus vlak voor de ceremonie was begraven. Het kind, dat de naam Sita kreeg, heeft het drama vermoedelijk kunnen overleven doordat haar lichaam relatief klein is en daardoor minder zuurstof nodig heeft.

Een lokale politiechef reageerde verbijsterd op de vondst. ,,Er is vandaag een zeer onmenselijk incident aan het licht gekomen op de begraafplaats van Maninath in Bareilly, waarin een pasgeboren meisje door onbekenden werd begraven in een aarden pot. We zijn druk bezig om de ouders van de baby op te sporen. We zullen strikte actie ondernemen tegen degenen die de baby levend hebben begraven.”

Moord op meisjes

Het komt in India vaker voor dat jonge meisjes in kritieke toestand of zelfs dood worden aangetroffen. Meisjes worden gezien als een financieel risico. Foetussen worden geregeld afgedreven als blijkt dat het om een meisje gaat. De scheve verhoudingen hebben mensenhandel in de hand gewerkt. Bovendien komt het in dorpen steeds vaker voor dat mannen een vrouw delen, omdat er naar verhouding te weinig vrouwen zijn.

De Verenigde Naties hebben het tekort aan meisjes in India eerder een ‘nationale ramp’ genoemd. Selectieve je kind laten weghalen is formeel verboden in India, maar vormt desondanks een groeiend probleem in het land. Een campagne moet de jongens-meisjesverhouding bij geboorte weer normaliseren en ervoor zorgen dat meisjes dezelfde rechten krijgen, onder meer door ze betere toegang tot het onderwijs te bieden.

Meisjeszwangerschappen

In 1971 werden in India tegenover elke duizend jongensbaby’s nog 964 meisjes geboren, terwijl dat er in 2011 nog maar 918 waren. Volgens een Britse studie uit 2011 zijn tussen 1980 en 2010 mogelijk 12 miljoen Indiase meisjeszwangerschappen selectief beëindigd. De geslachtsverhouding van India wordt gezien als de slechtste ter wereld.

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland