Leraar opgewacht en mishandeld door vier leerlingen – Nederland

man luchthaven
Leerkracht zijn in Nederland is ook niet geheel zonder risico’s. Een leerkracht is daar door zijn eigen leerlingen op wrede wijze mishandeld. Ze hadden hem opgewacht na school.

[quads id=1]

In het bericht meer informatie daarover. Als een leerkracht een leerling slaat raakt hij zijn baan kwijt of erger. Maar wat doe je met leerlingen die jou mishandelen? P.s. Ook in Suriname worden leerkrachten mishandeld. en soms zelfs door ouders.

[quads id=1]

School in Nederland

Omroep Brabant schreef het volgende hierover: Leraar opgewacht en mishandeld door vier leerlingen (15 en 16) op school voor speciaal onderwijs. Vier leerlingen (15 en 16 jaar oud) van speciale school het Aventurijncollege in Bergen op Zoom in Nederland hebben donderdag na de pauze een leraar opgewacht en vervolgens mishandeld. Ze probeerden de man ook bij de keel te grijpen.

Andere leraren en leerlingen die het zagen gebeuren, schoten te hulp. De politie werd ingeschakeld en de vier leerlingen werden opgepakt. Ze zijn voorlopig geschorst.

[quads id=1]

Geschrokken

“We zijn vreselijk geschrokken. Een gecoördineerde actie zoals deze, hebben wij nog nooit meegemaakt.” De school informeerde ouders meteen via een brief. Daarin werd gesproken over ‘een groot incident met veel fysieke agressie dat dermate heftig was’ dat de politie eraan te pas moest komen.

Het Aventurijncollege is een speciale school voor leerlingen met een vmbo-niveau. De school is van Koraal, een instelling die zorg, onderwijs en werk biedt aan mensen met gedrags- en psychiatrische problemen. Woordvoerder Mehlika Schopen vertelt maandagochtend dat het lichamelijk goed gaat met de leraar die werd toegetakeld. “Wel is hij uiteraard enorm geschrokken. Hij kon zich niet verweren tegen vier jongeren.”

[quads id=1]

School bleef een dag dicht

Ook andere medewerkers en leerlingen zijn ontdaan, zegt Schopen: “We balanceren hier voortdurend tussen het waarborgen van de veiligheid op de school en het vrij laten bewegen van leerlingen. Maar hier is overduidelijk een grens enorm overschreden.” Wat er voorafging aan de geweldsuitbarsting is niet bekend. “Ook slachtofferhulp en mensen van onze eigen p&o-afdeling zijn bijna de hele vrijdag op school geweest.”

Praten met mentor

De ouders werd in de brief medegedeeld dat de school de dag na het incident dicht zou blijven, behalve voor leerlingen die voor de vakantie ‘de spanning kwijt wilden raken’ door te praten met hun mentor. Hoeveel leerlingen gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om hun verhaal te doen, kon de woordvoerder niet vertellen. “Maar dat zullen er veel zijn geweest.” De mishandeling speelde zich vlak voor de herfstvakantie af. “Het is goed dat er nu even rust is voor medewerkers en leerlingen. Daar is behoefte aan.”

[quads id=1]

‘Rust is nu het belangrijkste’

De vier leerlingen zijn voorlopig geschorst, in elk geval tot en met de week na de herfstvakantie. Welke sancties daarna volgen, is nog niet besloten. “We hebben hier geen ervaring mee en zullen het per jongere gaan bekijken. Maar eerst even rust, dat is nu het belangrijkste.”

Vrijgelaten

De politie liet de betrokken tieners vrijdag weer vrij. Zij zullen moeten verschijnen tijdens een zogeheten TRIP-zitting voor minderjarigen. Het OM biedt dan een taakstraf of boete aan. Als de jongeren daarmee akkoord gaan, hoeven ze niet naar de kinderrechter.

Suriname

Ook in Suriname worden leerkrachten wel een gebruikt als boksbal. Zelfs door ouders. Lees de gerelateerde berichten:

Video – Leerling die leraar mishandelde wordt mogelijk afgeschreven

Update Snoepzakdrama: Moeder biedt leerkracht haar excuses aan

Bron:

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3084053/Leraar-opgewacht-en-mishandeld-door-vier-leerlingen-15-en-16-op-school-voor-speciaal-onderwijs

Geschreven door Marjanka Meeuwissen
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland