“We zijn van haar verlost” – Havo 1 vanaf nu gesplitst in twee scholen – onderwijs Paramaribo (video’s)

Havo Paramaribo
Het was verschrikkelijk voor bepaalde leerkrachten om te werken onder de directeur. Maar zij die niet met directrice Sital door 1 deur konden zijn ‘gelukkig van haar af’. Eindelijk.

[quads id=1]

Bekijk het bericht en geef het door aan belanghebbenden zodat ze hier rekening meer kunnen houden. Meerdere video’s in het bericht. De klachten waren zeer ernstig. Velen vonden dat ze ontslagen moest worden. Maar de directeur mag toch haar job behouden.

[quads id=1]

Onderwijs Paramaribo

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Havo 1 gesplitst in twee scholen. Het Openbaar Atheneum Paramaribo wordt gesplitst in havo 1 en havo 4. De rust op het Openbaar Atheneum, havo 1, schijnt te zijn teruggekeerd. Bij het zoeken naar een oplossing voor de problemen bij deze onderwijsinstelling koos minister Lilian Ferrier ervoor de kool en de geit te sparen. De school wordt gesplitst en wordt nu havo 1 en havo 4. Dat heeft de bewindsvrouw vrijdag tijdens een bezoek aan de school meegedeeld aan leerkrachten.

[quads id=1]

Havo 1

Bij havo 1 blijft Radikhadevi Sital directeur en wordt Ramon Tholen die aanvankelijk als de nieuwe directeur en lid van het managementteam voor havo 1 was aangetrokken, de schoolleider bij havo 4. De leerkrachten die niet meer met Sital door één deur konden hebben gekozen voor Tholen en havo 4. Ze zijn enorm opgelucht. “We zijn van haar verlost. We zijn tevreden en zullen weer gemotiveerd naar het werk gaan”, zegt een leerkracht.

[quads id=1]

Sinds december vorig jaar was een deel van de leerkrachten in contact met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, om de problemen met Sital op te lossen. Door vermeende handelingen van de directeur en de wijze waarop zij ondergeschikten bejegende was er een voor een aantal ondergeschikten een onwerkbare situatie en klimaat ontstaan en wilden zij Sital weg hebben.

Opgelucht

“Yes, de docenten waren opgelucht. Ik heb zelfs een brasa gehad. De twee directeuren hebben afgesproken goed met elkaar af te stemmen”, reageert minister Ferrier tegenover de Ware Tijd over de toegepaste oplossing. Het wordt, volgens haar, “nog hard werken in het weekend om een goede verdeling te maken, maar met de inzet van de nu goed gemotiveerde mensen zal het lukken”.

[quads id=1]

In de media

Op het ministerie wordt intussen de instellingsbeschikking van havo 4 onder leiding van Tholen als directeur in orde gemaakt. Tijdens de ontmoeting met de leerkrachten tikte Ferrier de initiatiefgroep die de problemen met Sital in de media bracht op de vingers over de wijze waarop het eraan is toegegaan.

“Ja, er is recht van vrije meningsuiting, maar dat recht impliceert ook dat je geen vuil smijt óf aan de integriteit van de ander komt. Mevrouw Sital is niet in de media gekomen. Ik heb mezelf ook als voorbeeld gesteld. De BvL-voorzitter heeft zoveel te vertellen gehad over mij, veel onwaarheden, maar ik ben ook niet naar de media gegaan om dat tegen te spreken”, zegt de bewindsvrouw. Het oplossen van problemen kan op een andere manier “en dat hebben we laten zien als ministerie”.

[quads id=1]

kiezen

De leerkrachten mochten vrijdag kiezen op welke van de twee scholen zij geplaatst wilden worden, wat ook is gebeurd. Ook is door de minister bepaald dat er voor havo 1 een nieuwe verkiezing voor de aanstelling van onderdirecteuren moet worden gehouden. De vorige verkiezing is niet volgens de geldende procedures gehouden door directeur Sital.

[quads id=1]

Ook havo 4 moet nu onderdirecteuren krijgen waar ook een verkiezing zal moeten plaatsvinden. Daarnaast moet een eigen administratie worden opgezet. De komende dagen zal de opdeling in twee aparte scholen worden geformaliseerd. Vóór de splitsing bestond havo 1 uit 35 klassen van tussen 25 en 28 leerlingen en een totaal van ruim achthonderd leerlingen.

[quads id=1]

Eerdere berichten:

Problemen op HAVO 1 Paramaribo – Leerkrachten willen onmiddellijk van hun directrice af (video)

Geschreven door Ivan Cairo
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland