Bewakers en militairen houden groep goudzoekers aan – politie Suriname

goud Suriname
Bewakers van Grassalco hebben ongeveer 9 mannen aangetroffen in de mijn in Suriname. Ze waren daar zonder toestemming. Illegaal dus.

[quads id=1]

Met behulp van militairen konden ze een deel van de mannen overdragen aan de politie. Een aantal zijn gevlucht. Meer informatie in het officiële politie bericht. Is er geen oplossing voor dit probleem? Straks loopt het weer uit de hand?

[quads id=1]

Politie Suriname

Politie Suriname schreef het volgende hierover: VIJF GOUDZOEKERS AANGEHOUDEN TE MARIPASTONG. De 46-jarige E.R., R.M.( 30 ), L.P.( 33), J.T ( 15) en D.M.(16 ) zijn op zaterdagmorgen 05 oktober door bewakers en militairen in de mijn van Grassalco in de omgeving van Maripastong Suriname aangehouden, waarna zij werden overgedragen aan de politie van Zanderij.

In de mijn zonder toestemming

[quads id=1]

De bewakers van Grassalco hadden op die bewuste dag door dat ongeveer negen mannen op bezig waren te werken in de mijn, zonder daarvoor toestemming te hebben verkregen. Met assistentie van de militairen gingen zij over tot de aanhouding van de manspersonen, van wie vier waren gevlucht.

4 gevlucht

Het gelukte de bewakers en de militairen om de vijf voornoemde manspersonen aan te houden. Er werd op hun aangetroffen ruw goud, een waterpomp met bij behorende accessoires en een bromfiets en in beslag genomen. Zij werden met hun goederen overgedragen aan de politie van Zanderij, waarna zij werden voorgeleid.

[quads id=1]

Opgesloten

Na gepleegde afstemming met het Openbaar Ministerie zijn E.R., R.M en L.P. ter zake overtreding Wet Economische Delicten in verzekering gesteld, terwijl de twee jeugdige verdachten J.T. en D.M. na verhoor zijn heengezonden.

Bron:

https://www.politie.sr/vijf-goudzoekers-aangehouden-te-maripastong/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland